Redactia.ro
Home » Homepage » Italianul care a adus COVID-19 în România, mărturii șocante: „Eram un delincvent”

Italianul care a adus COVID-19 în România, mărturii șocante: „Eram un delincvent”

COVID-19

Cesare Emendatori este italianul despre care autoritățile române au spus că a adus noul coronavirus în România. Paradoxal, cele din Italia că l-a adus din România.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani este căsătorit cu o româncă. Acesta a călătorit în România în luna februarie, unde a stat trei zile. Au existat informații că acesta ar fi fost la vânătoare și că s-ar fi întâlnit cu foarte mulți oameni din județele Gorj și Dolj. Dar italianul dezminte aceste informații.

Cesare Emendatori povesteşte că virusul i-a transformat viaţa într-un coşmar deoarece peste tot era considerat vinovat de oamenii din preajmă. „Eu nu am infectat pe nimeni. Nici în România, nici în Italia. Acolo am ajuns marți noapte la Craiova, cu un avion. Am mers direct acasă, acolo am avut febră, dar am luat o tachipirină (nr. paracetamol) și dimineață nu mai aveam febră. Am fost la primărie să plătesc taxele. Am scos bani, am plătit taxele și am mers acasă. Atunci am avut iar febră”, spune bărbatul, potrivit digi24.ro.

Nu a bănuit că ar putea fi infectat

Epidemia de coronavirus era încă la început şi nici Cesare, nici medicul lui nu au bănuit că ar putea fi infectat cu COVID-19. „Eu de multă vreme mă simțeam așa, obosit. După mine, acest virus îl aveam de 20 de zile. Asta cred acum, azi. Dacă știam că îl am, nu aș fi plecat în România. Nici măcar în Italia, stăteam acolo. Erau primele simptome. Aici au vorbit despre mine și au zis că am venit din România și am adus virusul aici.

În România chiar au zis că eu am ajuns la Craiova, că am stat o zi jumate acolo cu o amantă și pe urmă am mai stat o zi jumate la Târgu Jiu, cu o altă amantă. Și eu eram cu fiul meu, înțelegi, cum eram eu cu amanta? Eram cu acest prieten și cu fiul meu. Am fost acasă la mine, am și un apartament în Târgu Jiu. Ți-am explicat ce am făcut, m-am dus să plătesc taxele. Trecuse mult timp și am zis să fac un salt, trei zile și noapte bună.

Nu știam că o să-mi apară febră acolo în România. Doctorul când mi-a dat medicamentele mi-a spus că nu e nimic, este o răceală, să iau pastile și trece a doua zi. Nimeni nu era conștient de această boală. Când m-am întors și am fost la control, doctorul m-a trimis să fac această radiografie pentru plămâni”, mai povesteşte italianul.

În urma radiografiei și testului făcute în Italia, bărbatul a aflat că este infectat cu COVID-19, devenind pacientul 0 din România și pacientul 1 din Rimini. Primul pacient infectat din România a fost un tânăr din Gorj, în vârstă de 24 de ani, care a fost internat în spitalul de Boli infecțioase Matei Balș din Capitală.

Viața lui s-a schimbat complet după ce a fost depistat cu COVID-19

Viața lui Cesare și a soției lui s-a schimbat complet din momentul în care a fost depistat cu noul coronavirus. „Eu nu am fost intubat, am respirat singur. Eu cred că atunci când am ajuns la spital, virusul trecea deja.” Dar un prieten de al său, care a luat contact cu el, a zăcut zece zile cu febră. Apoi s-a simțit foarte rău și a fost internat cu pneumonie. „După trei zile și-a infectat, soția, copiii și mama. Avea 84 de ani”, spune bărbatul.

Familia lui Cesare Emendatori nu a fost infectată cu COVID-19. A rămas acasă și a încercat să-l ajute așa cum poate, dar nimeni nu avea voie să iasă din casă. Și-au închis și afacerea, un restaurant din Rimini, și au suportat în liniște toate acuzațiile care li se aduceau.

„În România eram un delincvent și un purtător de virus, în Italia devenisem un infectat care a adus virusul din România. Nici nu știai ce să faci… Atunci nici nu se știa cum se ia virusul. După ce s-a întâmplat asta, pe 24 februarie am fost la spital. Eu pe 22 m-am întors din România. Am plecat încolo pe 18 februarie, m-am întors pe 22. Dar după ce am ieșit eu din spital am văzut cum evoluează situația. La Milano mureau încontinuu. Atunci mi-am spus că este ceva de nivel mondial”, mărturisește italianul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: