Redactia.ro
Home » Știri » Când se pot ocupa spitalele de pacienții care nu au urgențe. Declarația șefului DSU, Raed Arafat

Când se pot ocupa spitalele de pacienții care nu au urgențe. Declarația șefului DSU, Raed Arafat

Spital

Raed Arafat a declarat vineri că după data de 15 mai, spitalele vor putea primi pacienți care nu au probleme grave sau urgente, dar capacitatea va fi una limitată. Unitățile medicale sunt nevoite să se adapteze noilor circuite.

Când vor primi spitalele din România pacienți fără probleme grave

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a menționat vineri, în cadrul unei conferințe organizate de Primăria sectorului 4 la șantierul de la noua Unitate de Primire a Urgențelor din curtea Spitalului Bagdasar-Arseni, că după data de 15 mai, spitalele din România vor putea primi mai mulți pacienți care nu au urgențe.

Normal că o să înceapă să primească din ce în ce mai mulţi pacienţi electivi, pacienţi care nu reprezintă urgenţă, acest lucru sigur se va întâmpla”, a spus Arafat.

Totodată, Arafat a declarat că în interiorul unităților medicale capacitatea va fi limitată, iar epidemiologul fiecărui spital este nevoit să creeze circuitele și regulile necesare spitalului să funcționeze în siguranță.

„Cu certitudine spitalele o să preia mai mulţi bolnavi decât au preluat în timpul stării de urgenţă, dar este posibil ca în interiorul spitalelor capacitatea totuşi să fie mai limitată, pentru că vei avea distanţare şi în interiorul spitalelor, vei avea reguli de internare pentru cazurile cronice. Într-un salon în care erau patru pacienţi poate că acum nu mai poţi să pui decât doi pacienţi”

Pacienții fără urgențe pot merge la spital după 15 mai

Deși situația va fi diferită, șeful DSU susține că spitalele ar trebui să se obișnuiască să primească toți pacienții și să îi trateze la fel ca înainte, dar sunt nevoite să se adapteze condițiilor din spital și a circuitelor.

Potrivit acestuia, până la începerea pandemiei de coronavirus, numărul zilnic de pacienți în unitățile de primiri urgențe din țară a fost între 12.000 și 15.000 de cazuri, iar în prezent numărul a ajuns la 5.000 și 6.000 de cazuri pe zi.

Raed Arafar a conchis că acest număr este posibil să crească la loc după 15 mai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini