Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid, de fapt, școlile din România. Data de 14 septembrie e incertă

Când se redeschid, de fapt, școlile din România. Data de 14 septembrie e incertă

redeschidere scoli

Școlile s-ar putea să nu se redeschidă nici de la toamnă, avertizează autoritățile române. Creșterea constantă a cazurilor de coronavirus i-a determinat atât de ministrul Sănătății, cât și pe prim-ministru să declare că școala este posibil să nu mai înceapă de la data de 14 septembrie, așa cum era stabilit.

Școlile s-ar putea să nu fie redeschise de la toamnă

După ce școlile au fost închise o bună parte din anul școlar din cauza pandemiei de coronavirus, și anul școlar ce vine s-ar putea să fie afectat de COVID-19, pentru că autoritățile spun că este pisibil ca deschiderea anului școlar 2020-2021 să fie amânată sau mutată online.

Ministrul Sănătății a explicat că va fi luată o decizie în acest sens la finalul lunii august, iar abia atunci elevii vor afla dacă vor merge la școală sau nu.

Ce spun autoritățile despre redeschidere școlilor

Așadar, data de 14 septembrie este una incertă. Nelu Tătaru a specificat că există o comisie înființată în acest sens, iar toate scenariile sunt luate în considerare.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

De asemenea, ministerul Sănătății a vorbit despre următoarele măsuri de relaxare. El a spus că dacă numărul de cazuri va crește exponențial, atunci valul de relaxare se va amâna.

„Venim cu o economie în care fiecare din aceste activități care stau în spatele fiecărui ministru de resort vrea să se redeschidă. Le putem redeschide în cadrul anumitor norme, principii de funcționare și desfășurare care trebuie respectate”, a spus Nelu Tătaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: