Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid mall-urile din țara noastră. Raed Arafat a dat răspunsul

Când se redeschid mall-urile din țara noastră. Raed Arafat a dat răspunsul

GALERIE FOTO (2) Raed Arafat despre redeschidere malluri

Măsurile de relaxare din țara noastră au început treptat. S-a renunțat la declarația pe propria răspundere în interiorul localității, s-au deschis saloanele de înfrumusețare și cabinetele stomatologice, iar de la 1 iunie se vor redeschide terasele. Totuși, nu se știe ce se va întâmpla cu mall-urile. Raed Arafat a făcut un anunț privitor la data la care vom putea să ne plimbăm, din nou, în marile magazine.

Raed Arafat, despre data la care vom putea merge, din nou, la mall

Astfel, Raed Arafat este foarte reticent în a da o dată privind redeschiderea mall-urilor. Mai mult decât atât, el crede că data de 1 iunie nu va fi cea fericită pentru comercianți, care pun presiuni asupra oficialilor pentru a permite populației să facă cumpărături sau să se relaxaze la mall, ca înainte de izbucnirea pandemiei.

“Asta (redeschiderea mall-urilor – n.red.) nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine ce spun specialiștii.

Greu de spus. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri fără să fie discutate cu colegii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Patronii mall-urilor au trimis o scrisoare deschisă către Guvern în care cer redeschiderea activității

Criza provocată de coronavirus i-a afectat foarte mult pe comercianți, care au afacerile închise de mai bine de două luni. Astfel, câștiguri au scăzut dramatic, iar din această cauză patronii unor astfel de afaceri au decis să trimită o scrisoare deschisă către Guvern, pentru a solicita reluarea activităților comerciale. Este vorba despre nouă mari mall-uri din Capitală, dar și despre 24 de orașe, care au în chirie peste 4.600 de chiriași.

De altfel, cei implicați spun că s-au înregistrat pierderi de 750 de milioane de euro, pe perioada închiderii mall-urilor.

„Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați. Pe plan social, estimam că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate”, a explicat Luiza Moraru, Head of Property Management, CEE, CBRE.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: