Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid școlile în România? Ministerul Educației a anunțat acum

Când se redeschid școlile în România? Ministerul Educației a anunțat acum

Se redeschid scolile

Elevii din România fac școală online încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Din cauza numărului mare de infectări, aceștia a avut cursuri exclusiv pe calculator însă se există șansa ca aceștia să se reîntoarcă la școală.

Când se redeschid școlile în România

Ministerul Educaţiei a anunțat că elevii ar putea să revină la școală după sărbătorile de iarnă, în luna februarie, odată cu începerea semestrului doi al anului școlar.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, susține că depinde foarte mult de evoluția situaţiei epidemiologice din România. În cazul în care situația se agravează, cursurile s-ar putea desfășura tot online, până la finalul anului şcolar.

Din cauza faptului că elevii nu mai merg fizic la școală, analfabetismul s-a accentuat. Mulți copii nu au posibilitatea să învețe de la distanță și astfel nu parcurg materia așa cum trebuie. Conform statisticilor, România are unul dintre cele mai slabe sisteme de educație din Europa, fiind și pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea tehnologiei.

Profesorii nu reușesc să susțină orele online

De asemenea, mulți profesori din România nu reușesc să susțină orele din cauza lipsei de conexiune la internet sau a accesului la device-uri. Suntem în anul 2020, iar foarte multe cadre didactice nu știu să folosească un smartphone, un laptop sau o tabletă.

Simion Hăncescu, lider al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a confirmat probleme din sistem, susținând că problema trebuie rezolvată din minister, potrivit romaniatv.net.

„Treaba asta trebuia rezolvată de minister, cu cursul de formare. Cine a fost pregătit pentru a preda online? Sunt 8 luni de zile de când a început pandemia, deci era timp suficient pentru organizarea acestor cursuri. Situația cu echipamentele este dezastruoasă. Niciun profesor nu a primit vreun echipament. Legea este din iulie în Monitor și niciun leu nu s-a alocat pentru laptopuri pentru profesori.

Fiecare lucrează cu ce poate. Cu telefoane, cu tablete. Conform ministerului, pentru cei care nu au acces la tehnologie, profesorii trebuie să multiplice materialele și să meargă acasă la elevi. La Călărași de exemplu… Asta este România reală. Există familii cu 5-6 copii, care trăiesc cu venitul minim. Situația este mai gravă decât pare”, a declarat Simion Hăncescu pentru B1.ro.

După ce toate școlile au intrat în scenariu roșu, autorităţile au decis să introducă noi măsuri în sprijinul profesorilor, dar și al elevilor. Aceștia au organizat webinarii pentru profesori, au oferit tablete pentru copii, dar şi un TelVerde pentru suport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: