Redactia.ro
Home » Știri » Când se reiau meciurile cu spectatori. Vestea uriașă anunțată de Orban!

Când se reiau meciurile cu spectatori. Vestea uriașă anunțată de Orban!

meciurile cu spectatori

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că în ședința CNSU, de miercuri, se vor discuta regulile sanitare din campania electorală pentru alegerile locale, regulile pentru ziua votului, dar și redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor, precum și reluarea meciurilor cu suporteri.

Orban a avertizat: restaurantele și cinematografele s-ar putea deschide doar în anumite localități. Cu alte cuvinte, nu și în cele cu un număr mare de cazuri în ultimele 14 zile.

„Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală, eu nu iau decizii singur. Există o propunere să nu deschidă peste tot, să nu se deschidă unde e un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile”, a declarat premierul.

Restaurantele, deschise de la 1 septembrie

Ludovic Orban a afirmat luni seară, la Digi24, că, cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni se va decide redeschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor. Însă doar cu respectatea anumitor condiții: locuri libere, distanțare socială și purtarea măștilor.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. În cursul acestei săptămâni vom lua o decizie. Se va termina sezonul estival și va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile să servească masa pe terase. La munte, au scăzut temperaturile. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile, dacă nu oferim condiții de servire a mesei sau a celor din turismul balnear. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiții. Luăm în calcul reluarea vieții culturale în spații închise. Discutăm de posibilitatea reluării în instituții de cultură: cinematografe, teatre, dar cu condiții”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Meciuri cu spectatori doar în anumite localități

Meciurile cu spectatori nu se pot organiza în siguranță din cauza galeriilor, spune șeful Executivului. Principala cauză este faptul că suporterii vor sta înghesuiți și nu vor purta mască. Totuși, Ludovic Orban a lăsat o portiță deschisă și a spus că în cazul în care într-o localitate nu vor exista cazuri de coronavirus, atunci se vor putea organiza meciuri cu spectatori, a adăugat el.

„Pericolul mare la fotbal sunt galeriile, sunt foarte greu de controlat. Ei cântă, scandează, nu vor purta mască în galerie. Au un fel de unitate a lor și este greu de controlat o galerie. O decizie privind reluarea meciurilor cu spectatori nu poate fi luată descentralizată. Dacă scade numărul de infectări, iar dacă într-o localitate nu există niciun caz, atunci se poate ajunge la desfășurarea meciurilor cu public.”, a mai spus Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: