Redactia.ro
Home » Știri » Oficial! Restaurantele se redeschid din această săptămână. În ce zi putem ieși să mâncăm

Oficial! Restaurantele se redeschid din această săptămână. În ce zi putem ieși să mâncăm

Restaurante

De pe 9 iulie se vor redeschide restaurantele, potrivit reprezentanților Horeca, după mai multe discuții cu Guvernul.
În cursul acestei săptămâni, restaurantele din țara noastră vor fi deschise, susțin reprezentanții din industrie, care au avut mai multe discuții cu Guvernul Orban.

Restaurantele se deschid de pe 9 iulie

În acest sens, un grup de lucru comun va discuta și va stabili regulile ce se impun pentru ca deschiderea restaurantelor să se facă în măsuri de siguranță pentru clienți și pentru angajați.

În același timp, la terase vor putea sta mai mult de patru oameni din familii diferite la aceeași masă, lucru care acum nu este posibil.

La rândul lui, premierul Ludovic Orban a spus că se discută cu reprezentanții Horeca “pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea serviciile vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor”.

Cei din Horeca au anunțat că restaurantele se vor redeschide de pe data de 9 iulie.

Ce spun reprezentanții Horeca

″În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”, au spus aceștia.

Guvernul a explicat că discuțiile cu reprezentanții din acest domeniu au avut loc și o soluție va fi găsită cu siguranță.

“Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”, mai menţionează Guvernul.

Astfel, potrivit reprezentanților din Horeca restaurantele se deschid începând de pe 9 iulie.

“Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmeaza ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare. Creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimernte, purtatul măştilor obligatoriu, numărul persoanelor care nu sunt membri ai aceleiasi familii şi în acelaşi timp se doreste şi o conduita a celor care sunt în această industrie”, a explicat președintele asociației HORA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: