Redactia.ro
Home » Știri » Când se schimbă ora? Românii vor da ceasurile înapoi

Când se schimbă ora? Românii vor da ceasurile înapoi

Ora de iarnă

Toți se-ntreabă, de câteva zile, când se schimbă ora. Ei bine, anul acesta, acest lucru se va întâmpla în ultimul weekend din luna octombrie.

Când se schimbă ora?

Trecerea la ora de iarnă va avea loc în ultimul weekend din luna octombrie, mai exact pe 27 octombrie 2019. Românii își vor da ceasurile înapoi cu o oră și vor trece la ora de iarnă 2019. Astfel, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, ora 4:00 va deveni ora 03:00.

Se schimbă ora încă din 1932

Decizia de a trece la o oră de iarnă a fost luată, pentru prima oară, în România, în anul 1932. Specialiștii au decis să se treacă la ora de iarnă pentru a beneficia cât mai mult de lumina naturală pe parcursul zilei.

Recent, ideea de trecerea de la ora de vară la cea de iarnă a fost intens dezbătută. 175 de țări nu au făcut niciodată această schimbare, în timp ce 74 fac asta de ani buni. Chiar și așa, la începutul lunii martie 2019, Comisia Europeană a votat favorabil vizavi de propunerea ca din 2021 să se renunțe la schimbarea orei de iarnă.

Cum influențează schimbarea orei

Mai mulți specialiști au atras atenția în ultimele luni asupra schimbării la care este supus organismul odată cu adoptarea orei de iarnă. Ei sunt de părere că cei care au probleme de sănătate vor fi și mai afectați de această schimbare, din cauza dereglării ritmului biologic. În anumite cazuri, schimbarea orei poate afecta ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului, potrivit Cancan.

Citește și Mesaj prin Ro-Alert. Românii, sfătuiţi să nu iasă din case în aceste zone

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: