Redactia.ro
Home » Știri » Când se termină starea de urgență. Care sunt scenariile pentru sfârșitul crizei sanitare în România

Când se termină starea de urgență. Care sunt scenariile pentru sfârșitul crizei sanitare în România

Ieri, președintele țării a anunțat că va prelungi starea de urgență în România cu încă 30 de zile. Mulți se-ntreabă, așadar, în cât timp va fi posibilă ieșirea României din starea de urgență și care sunt scenariile la care să ne așteptăm în perioada următoare.

Când se termină starea de urgență

Starea de urgență se poate prelungi cu perioade de 30 de zile, de câte ori este nevoie. Luni, 6 martie 2020, președintele țării a anunțat că va emite un nou decret în decursul săptămânii viitoare, prelungind starea de urgență cu încă 30 de zile, adică până la mijlocul lunii mai.

În funcție de cum vor evolua lucrurile, președintele, cu acordul și susținerea Parlamentului, poate prelungi din nou durata stării instituite, potrivit legii nr. 453 din 1 noiembrie 2004, privitoare la starea de urgență. Un element interesant este faptul că odată prelungită starea de urgență, președintele va putea extinde ori restrânge aria de aplicarea a acesteia, în funcție de situațiile cu care ne confruntăm la acea vreme.

Care sunt scenariile pentru sfârșitul crizei sanitare din România

Este foarte posibil, așadar, ca starea de urgență prelungită în decursul săptămânii viitoare, să fie din nou extinsă. Autoritățile s-au ferit să ofere publicului larg scenariile cu care România s-ar confrunta în caz de agravarea situației.

Se știe, însă, că autoritățile fac eforturi în această perioadă pentru a acoperi o aventuală depășire a capacității. În acest sens, Raed Arafat a menționat spitalul mobil din curtea Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, dar și amenajarea unei hale din apropierea Bucureștiului pentru a deservi în caz de depășire a capacității. „Dacă avem o creștere bruscă, e posibil să ajungem la depășirea capacității, de exemplu. Și de aici a venit și ideea de a deschide și de a operaționaliza spitale de campanie precum cel de lângă București, la Ana Aslan, făcut de către MapN, cel de la Constanța.”, a precizat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: