Redactia.ro
Home » Știri » Când se va elimina carantina de noapte. Ce spune premierul Florin Cîțu

Când se va elimina carantina de noapte. Ce spune premierul Florin Cîțu

Florin Cîțu, despre ce se va intampla cu Untold și Nerversea

Premierul Florin Cîțu a oferit noi declarații despre interdicția de a circula după orele 22:00 și 20:00 în alte zone, fără declarație pe propria răspundere. Iată când s-ar putea renunța la carantina de noapte pentru români.

Când se va elimina carantina de noapte. Ce spune premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu exclude ideea ca „în acest moment” să se anuleze interdicția de circulație pe timpul nopții, fără declarație pe propria răspundere și cu un motiv bine întemeiat. El a explicat faptul că, până la data de 1 iunie, autoritățile și-au propus să vaccineze până  la 5 milioane de români. De asemenea, odată cu atingerea acestui prag, se vor rediscuta și regulile aflate în vigoare, pentru a fi relaxate.

„ (…) În acest moment, nu. Depinde cum evoluează lucrurile în perioada următoare (…) Avem un obiectiv important: până la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanță, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre aceste reguli după ce vom atinge aceste ținte”, a spus Florin Cîțu, potrivit Digi 24.

În momentul de față, restricțiile în vigoare din țară au mai fost prelungite pentru încă două săptămâni. În Vinerea Marea se va face o excepție, când magazinele vor sta deschise până la ora 20:00. O excepție se va face și pentru noaptea de Înviere, când interdicția de circulație pe timp de noapte va fi ridicată, astfel încât oamenii să poată merge la slujbă.

Reamintim că circulația este interzisă după ora 22.00, acolo unde incidența este sub 3,5 de cazuri la mia de locuitori, și interzisă după ora 20.00 în weekend, acolo unde incidența este de peste 3,5 și după ora 20.00 pe tot parcursul săptămânii, acolo unde incidența depăsește 7,5 la mie.

Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 80.000 de români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, anunță Comitetul național pentru vacinare. Pentru ca mai mulți oameni să se vaccineze, în țară s-a dat startul unui maraton de vaccinare. Timișoara a fost primul oraș unde a avut loc un asfel de eveniment. În weekend-ul 7-9 mai va începe unul și în Capitală, unde oamenii se vor putea imuniza fără programare și doar cu actul de identitate, la Biblioteca Naţională a României și la Sala Palatului. Pfizer va fi cel mai probabil serul cărora li se vor administra bucureștenilor în acest interval. După București, urmează maratoane de vaccinare în: Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova.

” (…) Ne dorim mai ales persoane vulnerabile, care nu au reușit să se programeze prin platformă (…) „Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate”, a precizat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: