Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge luni în România! Cum vor fi repartizate dozele

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge luni în România! Cum vor fi repartizate dozele

Vaccinul AstraZeneca provoacă o nouă reacție adversă! Ce au declarat pacienții

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca va fi adusă luni în România. Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat că vor fi aduse 40.800 de doze. 

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge luni în România

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat că o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca), ce constă în 40.800 de doze, va fi adusă luni în România.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Capitală pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania AstraZeneca, iar, începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

O nouă tranşă de vaccin Moderna ajunge în România

O nouă tranşă de vaccin Moderna soseşte, duminică, în ţară, pe cale terestră. Tranșa constă în 76.800 de doze, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că 76.800 de doze de vaccin Moderna vor intra în România duminică. Transportul se va asigura pe cale terestră.

De asemenea, dozele de vaccin vor fi distribuite, astfel: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 36.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 14.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 4.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze.

Potrivit CNCAV, cele 36.000 de doze care vor sosi la Bucureşti vor rămâne în depozitul central de la Institutul ”Cantacuzino” pentru a fi distribuite, conform solicitărilor, centrelor regionale de depozitare Constanţa şi Iaşi la o dată ulterioară.