Redactia.ro
Home » Știri » Când se vor redeschide grădinițele. Anunț important făcut de ministrul Educației

Când se vor redeschide grădinițele. Anunț important făcut de ministrul Educației

grădinițele

Mulți părinți care au copii mici se întreabă când se vor redeschide grădinițele după ce expiră starea de urgență în România: în mai, iunie sau septembrie? Autoritățile dau cu stângu-n dreptul! Niciun oficial nu a oferit un răspuns exact la această întrebare.

Monica Anisie a venit vineri cu noi precizări legate de redeschidere grădiniţelor. Anisie a explicat pentru părinţii care au copii la grădiniţă „să se gândească” că exact acolo „măsurile de siguranță sunt mai dificil de implementat”.

„Gândiți-vă că sunt copii micuți care nu știu dacă ar putea să respecte întru totul toate regulile de igienă și toate regulile de distanțare socială. Dar căutăm soluții și pentru aceștia”, a spus ministrul Educației, potrivit România TV.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății Nelu Tătaru afirma în urmă cu două zile că şcolile și grădinițele s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Și premierul Ludovic Orban a întărit că nu s-a luat nicio clipă în calcul înghețarea anului școlar.

Copiii nu pot respecta măsurile de distanțare socială

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea se opune însă ideii redeschiderii grădinițelor și școlilor după 15 mai. „Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv!”, a scris edilul pe pagina ei de Facebook. Copiii nu vor putea respecta regulile de distanțare socială, se vor contamina, vor face forme ușoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor, avertizează Firea.

„Copii cu masca de protectie mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerabdatori, alearga, se misca…e normal! De aceea, sunt copii! (…) Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele masurile sanitare si de distantare sociala.”, a spus Firea.

Asociațiile de părinți solicită Ministerului Educației elaborarea unui protocol la nivel național pentru unitățile de învățământ, care să se aplice în cazul în care se vor relua.

Amintim că procesul de învățământ a fost sistat în toate instituțiile educaționale din țară începând cu data de 11 martie, în urma deciziei Grupului Strategic de Comunicare. La 16 martie, președintele Klaus Iohannis a instituit starea de urgență în România, pentru 30 de zile, până pe 15 aprilie 2020, pe care e prelungit-o cu încă 30 de zile, până la 14 mai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: