Redactia.ro
Home » Știri » Când va fi necesară a treia doză de vaccin. Explicația specialiștilor

Când va fi necesară a treia doză de vaccin. Explicația specialiștilor

Cand va fi nevoie de a treia doza de vaccin

Albert Bourla, directorul companiei Pfizer, spune că va fi necesară și a treia doză de vaccin anti-Covid, la 8 sau 12 luni de la rapel. Asta pentru a fi protejați față de mutațiile virusului. De asemenea, Albert Bourla a precizat că în curând va apărea un medicament de la Pfizer, cu administrare orală, împotrica SARS-COV2.

Când va fi necesară a treia doză de vaccin. Explicația specialiștilor

În ceea ce privește imunizarea cu vaccinul Pfizer și nu numai, Albert Bourla, șeful companiei, spune că va fi nevoie și de o a treia doză de vaccin anti-Covid, după 8 sau 12 luni de la a doua doză, adică rapelul. Va fi nevoie și de ”etapa a treia” pentru apar tot mai multe mutații ale coronavirusului. De asemenea, Albert Bourla punctează faptul că imunitatea garantă de Pfizer este de șase luni.

Totodată,  în curând, Pfizer va crea un medicament împotriva Covid19, care se va administra pe cale orală. Potrivit spuselor lui Albert Bourla, medicamentul se află acum în faza de testare, iar rezultatele ”sunt încurajatoare”.

”Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum sunt încurajatoare”, a spus Bourla.

Șeful Pfizer a mai subliniat faptul că substanța medicamentului va  fi una foarte eficientă împotriva Covid19, dar va fi analizată în totalitate până în această vară.

Ce spun medicii români despre a treia doză de vaccin

Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, spune că a treia doză de vaccin anti-Covid va ajuta la dezvoltarea de anticorpi. Anticorpii sunt utili în combaterea SARS-COV2.

”Este nevoie de a treia doză pentru că atunci când nivelul de anticorpi va scădea, această a treia doză va funcționa ca un reactivator al imunității și va crește numărul de anticorpi și pe de altă parte.Aceste variante virale au nevoie de o cantitate mai mare de anticorpi neutralizanți, deci această a treia doză de vaccin, de booster imunitar, aduce nivelul de anticorpi necesari pentru eliminarea acestei variante virale. Sunt studii superioare deja, de faza a treia, care ne spun că cel mai probabil va fi nevoie de această a treia doză, ca fiind o readucere aminte a sistemului imunitar cu privire la virusul care trebuie să se întâlnească„, a spus Radu Țincu, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: