Redactia.ro
Home » Știri » Candidatul care a obținut 100% din voturi. Și opozanții l-au votat. Cum i-a convins

Candidatul care a obținut 100% din voturi. Și opozanții l-au votat. Cum i-a convins

Candidatul UDMR la primăria comunei Foieni din Județul Satu Mare, Brem Lazslo, a obținut 100% din voturi la alegerile locale din 2020. Alegerile din 2020 au fost pline de surprize în privința candidaților.

 

Singurul candidat din comună

Lazslo a fost singurul candidat la alegerile locale din comună din acest an, conform rezultatelor Autorității Electorale Permanente (AEP).

Noul primar a obținut 749 de voturi, 692 fiind valabil exprimate și 57 nule din 1.612 alegători cu drept de vot din comună. Astfel, singurul candidat la primăria comunei a obținut 100% din totalul de voturi pentru primăria comunei Foieni.

Conform datelor finale ale AEP, UDMR a obținut 9 din cele 11 mandate de consilieri cu un total de 598 de voturi. FDGR a obținut un mandat în comună cu 77 de voturi, iar PNL un mandat cu 55 de voturi, potrivit Agerpres.

 

Alegerile locale din 2020 pline de surprize

 

Alegerile locale din anul acesta au venit cu situații neașteptate în multe zone din România. După ce PSD a pierdut alegerile nu numai în București, ci și în multe alte zone din țară. În Vrancea, unul dintre cei mai vechi candidați la șefia Consiliului Județean, Marian Oprișan, a pierdut pentru prima dată alegerile după 20 de ani în care a fost la conducere.

Surprize au fost și pe harta politică a PNL. Liberalii au pierdut două zone care au fost galbene mai bine de 20 de ani, Alba Iulia și Timișoara, potrivit capital.ro. În Timișoara, liberalul Nicolae Robu a  pierdut alegerile în fața contracandidatului USR-PLUS, Dominic Fritz. Și în județul Alba, primăria a fost câștigată de un liberal trecut ulterior de partea USR-PLUS, Gabriel Pleșa.

Presa internațională scrie despre alegerile locale din 2020 și îi consideră învingători pe liberali. Rezultatele de la alegerile locale de anul acesta îi aduc tot mai aproape pe liberali de formarea noului guvern după alegerile legislative din 6 decembrie, scrie Reuters citat de știrileprotv.ro. Jurnaliștii din presa internațională consideră că liberalii s-au luptat cu noul coronavirus încă din prima zi a mandatului și au impus restricții necesare împotriva răspândirii coronavirusului. Reuters scrie despre declinul Partidului Social Democrat odată cu politizarea justiției. Popularitatea partidului a scăzut treptat și în urma protestelor din România, mai notează agenția de presă.

Social-democrații rămân, în continuare, cel mai puternic partid din Parlamentul României, notează Associated Press (AP).

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: