Redactia.ro
Home » Monden » ”Cântăreața mută”, dezvăluiri despre traumele vieții: ”Dintr-odată, nu am mai putut să grăiesc”

”Cântăreața mută”, dezvăluiri despre traumele vieții: ”Dintr-odată, nu am mai putut să grăiesc”

I se mai spune ”cântăreața mută”, iar astăzi încântă inimile multor români cu vocea ei. Interpreta de muzică populară, Simona Costin, a vorbit despre momentele dificile cu care s-a confruntat, inclusiv despre cum a fost la un pas de moarte.

”Cântăreața mută”, dezvăluiri despre traumele vieții

Simona Costin este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară. I se mai spune ”cântăreața mută” din cauză că la vârsta de 14 ani și-a pierdut vocea. Simona Costin a dezvăluit momentele grele prin care a trecut, informează Spynews.

Simona Costin a avut parte și de obstacole în viață. La 14 ani s-a trezit într-o dimineață mută, iar un doctor i-a spus că are polipi și că trebuie operată. Doar că, chiar înainte de intervenție, artista a spus brusc: ”aaa”.  Ea vede acest lucru precum un miracol.

”Cred că e un dar divin faptul că eu cânt. La 14 ani am rămas mută. Dintr-odată, într-o dimineață, nu am mai putut să grăiesc deloc. Un doctor mi-a zis că aș avea polipi și că aș avea nevoie de o intervenție. Când trebuia să mă duc la doctor, mă jucam cu mătușa mea și deodată am zis: „aaa!”. M-am speriat și eu de sunetul pe care l-am scos. În ziua când trebuia să fiu operată, mi-a apărut vocea, dar un alt timbru vocal”, a spus Simona Costin în cadrul emisiunii Acces Direct.

Odată ce și-a revenit cu vocea, ea s-a orientat către muzică. A suferit mult timp pentru că nu putea vorbi.

„De atunci a început calea mea spre muzică. Nu mai credeam că voi mai avea vreodată voce. Plângeam zilnic și mă întrebam de ce mi se întâmplă mie asta. Treceau zilele și eu eram tot mută. Nu puteam să rostesc niciun sunet”, a mai spus ea.

Simona Costin, la un pas de moarte

Totul s-a întâmplat când a vrut să dea o mână de ajutor părinților ei pentru a împinge mașina. Din nefericire, a căzut peste o piatră, iar mama sa peste ea. Pentru că oasele i-au fost unele peste altele, Simona Costina a avut nevoie de două operații. A sta chiar opt luni cu picioarele în ghips.

„Mașina părinților nu pornea și am împins și eu mașina. Când a pornit, am căzut pe o piatră și mama peste mine. Oasele mi-au fost una peste alta. Am avut nevoie de două operații. Am stat 8 luni cu picioarele în ghips”, a continuat artista pentru Acces Direct.

Nu este singura cântăreață care a avut probleme cu vocea. Chiar marea artistă Maria Ciobanu a recunoscut în cadrul unui eveniment că nu mai are glasul de altădată. ‘‘Azi, Maria Ciobanu nu mai cântă cum cânta. Ăsta e cursul vieții.”,a declarat artista în timpul unui turneu prin America.

Atunci când a împlinit 55 de ani de carieră, Maria Ciobanu s-a retras din lumea muzicală, tocmai din acest motiv, pierderea vocii. Fiul ei, Ionuț Dolănescu a explicat că mama lui nu-și dorește să păcălească publicul.

”Este dorinţa ei şi i-o vom respecta, mai ales că vrea să petreacă mai mult timp în preajma nepoţilor şi a familiei. În mod sigur, după spectacolele de retragere va locui mai mult în America deoarece clima îi prieşte (n.r. – artista suferă de astm).

În septembrie va împlini 79 de ani şi ne-a mărturisit că îşi doreşte retragerea, mai ales că încă poate să cânte live şi ea nu şi-a păcălit niciodată publicul. Mi-a spus că orice început are şi un sfârşit şi o cred, pentru că tot în 2016 va împlini şi 55 de ani de carieră”, a mărturisit artistul, în urmă cu 3 ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: