Redactia.ro
Home » Știri » Cântărețul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx, a murit

Cântărețul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx, a murit

O nouă veste tragică în România. Fostul lider al formației Sfinx, cântărețul Dan Andrei Aldea, a părăsit această lume.

Cântărețul Dan Andrei Aldea a murit

Doliu în România! La doar câteva zile după ce Cristina Țopescu a fost înmormântată, un alt nume sonor din România ne-a părăsit. E vorba despre Dan Andrei Aldea, fostul lider al formației Sfinx. Acesta a decedat la vârsta de 69, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit primelor informații, cauza morții a fost stop cardiac.

Anunțul a fost făcut duminică, de cântărețul Nicul Alifantis, pe pagina sa de Facebook: „Ne-a părăsit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin către stele, Om Bun!”.

Despre Dan Aldea Andrei

Dan Vladimir N. Andrei Aldea[1] (n. 9 martie 1950, București – d. 19 ianuarie 2020) a fost un cântăreț, multi-instrumentist (chitară, vioară, claviatură, blockflöte, muzicuță, chitară bas), aranjor și compozitor român. Liderul formației Sfinx în anii ’70.

În 1981, cântărețul Dan Andrei Aldea s-a stabilit în Occident (mai întâi în Belgia, apoi în Germania), unde lucra ca muzician dedicat studioului de înregistrări. În 1981, cu ocazia unui contract cu formația în Belgia, Dan Andrei Aldea nu mai revine în țară și cere drept de azil politic. Se va stabili la München, Germania, unde își construiește un studio de înregistrări, Dan’s Own. Se specializează pe activitățile corespunzătoare (aranjor, instrumentist de studio).

Deși după 1989 a fost invitat în nenumărate rânduri să reînființeze formația, Aldea a refuzat de fiecare dată. Iată ce spunea într-un interviu:

…scopul meu este de a deveni un muzician complet și competent care să poată comunica cu alții în aceeași direcție. Orgoliul de a sta în centrul atenției nu îl am și doresc mai degrabă să stau în spatele consolei într-un studio de înregistrări, să coordonez munca și să mă bucur de rezultatele acesteia.”
—Dan Andrei Aldea

Citește și Luis Lazarus, în doliu: Mă doare sufletul că nu am fost lângă el”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini