Redactia.ro
Home » Știri » Capitala ar putea intra în scenariul roșu. Se anunță noi restricții

Capitala ar putea intra în scenariul roșu. Se anunță noi restricții

Capitala intră în scenariul roșu

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cazurilor de coronavirus raportată în ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că Bucureștiul ar putea intra în carantină. De asemenea, este posibil că școlile se vor închide iar cursurile se vor desfășura exclusiv online.

Capitala ar putea intra în scenariul roșu. Se anunță noi restricții

Bucureștiul ar putea în carantină, după ce au fost raportate astăzi alte 3.000 de noi cazuri de coronavirus. Institutul Național de Sănătate Publică a declarat că incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile a depășit 3.11 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că Bucureștiul ar putea intra în carantină. În acest caz, ar însemna că toate școlile se vor închide, iar cursurile se vor face exclusiv online.

INSP a mai spus că în săptămâna 5-11 octombrie, 35,4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj, iar în 31 județe și Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personalul medical.

Tot mai multe școli închise

Totodată, în București, în ultimele șapte zile au fost înregistrate 3.561 de cazuri de SARS-COV2 și 398 de decese. Astfel, de la izbucnirea pandemiei, au fost depistate 22.950 de cazuri. 27,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad și Olt, iar 81.6% din totalul deceselor au fost la bărbați.

De la o zi la alta se închid tot mai multe școli din țară din cauza noilor cazuri de coronavirus. De asemenea, sunt 500 de școli care funcționeză după scenariul roșu, dintre care 39 în Capitală. Consiliul elevilor arată într-un studiu realizat în mai multe școli ca peste 20% dintre elevi nu au acces la dispozitive electronice. Din luna martie și până acum, copiii au primit promisiuni din partea Guvernului că vor primi tablete pentru a face cursurile online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: