Redactia.ro
Home » Știri » Captură impresionantă la vama de la Bechet. Ce a încercat un român să aducă ilegal în România

Captură impresionantă la vama de la Bechet. Ce a încercat un român să aducă ilegal în România

țigări confiscate

Captură-record de țigări făcută de vameșii din Giurgiu. Aceștia au reușit să confiște peste 160.000 de pachete de țigări, pe care un cetățean român a încercat să le introducă în mod ilegal în țara noastră. Valoarea totală a capturii este de circa 2,4 milioane de lei.

Captură impresionantă la vama Bechet din Giurgiu

Cea mai mare captură de țigări făcută vreodată a fost descoperită de vameșii de la punctul de trecere al frontierei din Bechet. În urma controlului, oamenii legii au descoperit un perete fals, care ascundea nimic altceva decât pachete întregi de țigări, ce se dorea a fi introduse ilegal în țara noastră.

Cel care conducea camionul era un român, care a susținut că nu știe nimic despre țigaretele ascunse în mașină, pentru că este doar angajat. Conform actelor, el transporta cărămidă din Grecia în țara noastră.

„Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conţineau ţigarete.

Ce s-a întâmplat cu toate pachetele de țigări

„Mijlocul de transport a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu țigări, în valoare de 2.437.500 lei”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Toate țigările au fost confiscate, iar polițiștii continuă ancheta pentru a afl cine a fost persoana care a încercat să păcălească autoritățile și să introducă ilegal cele 162.500 de pachete de țigări în România.

„În cadrul cercetărilor, şoferul a declarat că el este angajatul firmei care deţine camionul şi nu are cunoştinţă despre marfa ascunsă în interiorul acestuia.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015”, se mai arată în comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: