Redactia.ro
Home » Știri » Cine e Liviu Bute, noul șef al Poliției de Frontieră. A lucrat mai mulți ani la „Doi şi-un sfert”

Cine e Liviu Bute, noul șef al Poliției de Frontieră. A lucrat mai mulți ani la „Doi şi-un sfert”

Liviu Bute

Chestorul Liviu Bute preia atribuțiile lui Ioan Buda, care a demisionat, joi, din funcția de șef al Poliției de Frontieră după scandalul de la granițe, invocând „motive personale”. Bute era adjunctul lui Buda.

Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anunţat joi MAI, într-un comunicat de presă.

Ministrul de Interne Marcel Vela l-a eliberat, joi, pe Ioan Buda din funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră, după ce mii de oameni au aşteptat la coadă în Vama Nădlac, în condiţiile restricţiilor impuse de gestionarea epidemiei de Covid-19. Buda a cerut ministrului şi aprobarea ca din 1 iunie să se pensioneze.

Liviu Bute a fost ofiţer specialist în cadrul serviciului secret al MAI

Liviu Bute s-a născut la 22 septembrie 1969, la Sighetu Marmației. A absolvit CNDV Sighet, Școala de ofițeri de la Arad și Universitatea Tehnică Timișoara, mai exact Facultatea de Mecanică, Profil „Utilaj Tehnologic Chimic”. A terminat un curs postuniversitar de Management la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, apoi a obținut masterul în Drept Administrativ la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, potrivit directmm.ro.

Până să ajungă șeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a ocupat diverse funcţii în cadrul Poliţiei de Frontieră Maramureş. Conform CV-ului, pentru aproape cinci ani, în intervalul iulie 2002 – ianuarie 2007, Liviu Bute a fost ofiţer specialist în cadrul unităţii informative din MAI, DGIPI Maramureș, fostul „Doi şi-un sfert”.

Liviu Bute a ocupat prima funcție de conducere în 2007, atunci când a fost numit prim-adjunct al șefului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, pentru ca, în 2011, să fie numit împutericit-șef al ITPF Sighet. Din 24 ianuarie 2012 până în 28 iunie 2018, Liviu Bute a ocupat funcția de șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. Iar din 28 iunie 2018 până în 21 mai 2020 a fost adjunct al inspectorului general.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: