Redactia.ro
Home » Știri » Care e cauza morților celor 7 victime din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Care e cauza morților celor 7 victime din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Care e cauza morților celor 7 victime din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Care e cauza morților celor 7 victime din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Două anchete au fost deschise după tragedia de vineri. Autoritățile încearcă să afle cauza incendiului și cine se face vinovat de tragedie.

Care e cauza morților celor 7 victime din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Un nou val al pandemiei de coronavirus a venit cu o nouă tragedie în spitalele din România. După incendiul de la Piatra Neamț, acum, tot pe secția de ATI s-a dat alarma dar la Constanța. Din păcate, în urma suprasolicitării aparatelor de pe secție, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru salvarea pacienților aflați în stare critică și pentru stingerea flăcărilor.

Din nefericire, bilanțul victimelor a înregistrat șapte decese. Totodată, 50 de pacienți au fost evacuați, iar mai apoi transferați. Acum au apărut noi detalii din ancheta după incendiul teribil, scris Digi24.

-Tot am văzut în flăcări și camerele unde era mama mea, ce să mai zic, eram șocat.

-Dezastru, nu am cuvinte să spun.

Rudele îndurerate au fost chemate la morga din Constanța să identifice pacienții care au murit în incendiu.

-Mi-am pierdut mama, ce poate să fie mai rău? Te duci la spital ca să te faci bine, nu ca să mori arsă.

”Se pare că cele 7 victime, femei, au decedat ca urmare a intoxicației cu fum din cauza incendiului, iar în cazul a 2 dintre victime, de arsurile provocate de temperatura ridicată din saloane”, a declarat Sadâc Zafer, procuror de caz.

Rudele victimelor au povestit cum au aflat de tragedie

În Spitalul de Boli Infecțioase nu mai este niciun pacient internat, toți au fost redirecționați către alte unități medicale din județ.

”29 pacienți au ajuns la spitalul militar, din aceștia 6 au fost păstrați că au forme medii spre severe, 18 la spitalul modular care a fost activat ieri încă înainte de stingerea incendiului. Am purces la înființarea unei comisii de control alături de DSP, juriști să răspundă solicitării premierului să facem ancheta adminsitrativă”, a declarat Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa.

Rudele victimelor din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au povestit cum au aflat de tragedie.

”De la televizor. Eram acasă și a venit fratele meu disperat și ne-a chemat că arde spitalul. Am zis că nu e posibil”, a spus una din rudele victimelor.

Personalul medical al spitalului de Boli Infecțioase a fost relocat. Rând pe rând medicii sunt audiați de procurori. În prezent sunt două anchete în desfăsurare. Una a corpului de control și una a procurorilor.

”A fost o zi foarte grea, extrem de grea. A fost cumplit pentru cei care au murit, condoleanțe și este foarte trist pentru tot colectivul”, a declarat Eugenia Muja, medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Incendiul a curprins toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. 3 bărbați au reușit să se salveze.

”Avem mai multe ipoteze, încă se fac cercetări la fața locului, este foarte mult de verificat în câmpul infracțional. Pot spune că am făcut deocamdată o investigare la fața locului de cel mult 30%”, spune Sadâc Zafer, procuror de caz.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: