Redactia.ro
Home » Știri » Care este starea de sănătate a pacienților transferați în urma incendiului. Doi sunt într-o stare mai gravă

Care este starea de sănătate a pacienților transferați în urma incendiului. Doi sunt într-o stare mai gravă

Un incendiu teribil a avut loc ieri la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Bilanțul victimelor a înregistrat șapte decese. Care este starea de sănătate a pacienților transferați în urma incendiului.

Care este starea de sănătate a pacienților transferați în urma incendiului. Doi sunt într-o stare mai gravă

Un nou val al pandemiei de coronavirus a venit cu o nouă tragedie în spitalele din România. După incendiul de la Piatra Neamț, acum, tot pe secția de ATI s-a dat alarma dar la Constanța. Din păcate, în urma suprasolicitării aparatelor de pe secție, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru salvarea pacienților aflați în stare critică și pentru stingerea flăcărilor.

Din nefericire, bilanțul victimelor a înregistrat șapte decese. Totodată, 50 de pacienți au fost evacuați, iar mai apoi transferați. Cu scurt timp în urmă, prefectul Constanței, Silviu-Iulian Coşa, a anunțat că până acum nu s-a înregistrat niciun alt deces, însă starea a doi dintre ei este puțin mai gravă.

În urmă cu scurt timp, prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a anunţat, sâmbătă, constituirea unei comisii care să efectueze o anchetă administrativă după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase, la solicitarea Corpului de control al prim-ministrului. Totodată acesta a mărturisit că în acest moment nu s-a înregistrat nici măcar un deces în cazul pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

”Din fericire, până în momentul de faţă nu a decedat niciunul din pacienţii infectaţi cu COVID transferaţi. Situaţia este una dinamică, au fost transferaţi între unităţile sanitare în funcţie de starea lor de sănătate”, a menţionat Coşa.

Tot în acest sens, DSP Constanța informează că dintre cei 34 de pacienți duși la Spitalul Județean Constanța, 11 sunt pe ATI, iar 11 la secția exterioară de la Agigea, în timp ce doi sunt în stare mai gravă. La Pneumoftiziologie, au fost duși 49 de pacienți. Doi au fost externați, iar 47 sunt în stare stabilă sub evaluare.

Medicii de la Spitalul Militar au primit 28 de pacienți. Trei au fost transferați Spitalul Județean pe ATI, iar unul la Spitalul Mangalia pe ATI. Alți 18 pacienți sunt la Spitalul Modular și șase la Spitalul Militar. Din fericire, potrivit informațiilor, toți în stare stabilă.

„Doi dintre ei sunt în stare mai gravă”, precizează instituția.

Spitalul din Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu din 2017

Un incendiu a izbucnit vineri, 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, fiind trimise mai multe echipaje de intervenție, iar pacienții au fost evacuați de urgență. Din nefericire, tragicul incident s-a terminat cu decesul a șapte persoane, lucru care a scos acum la lumină multe nereguli ale unității spitalicești.

Conform spuselor lui Raed Arafat, instituția care ar fi trebuit să salveze vieți, nu să ia vieți, încă din anul 2017 nu avea toate actele necesare desfășurării activității conform legii. Mai precis, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că Spitalul din Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu, lucru care a ajuns mai departe spre instituțiile superioare, dar nu destul de departe încât să se primească toate avizele necesare.

„Până la acest moment nu s-au depus actele. Din discuțiile cu colegii de la spital am înțeles că au fost comunicări făcute cu instituții superioare din punct de vedere ierarhic, dar la ISU nu au ajuns documentele. Era rolul spitalului să vină să spună aici sunt documentele”, a afirmat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: