Redactia.ro
Home » Știri » Românii sunt îngroziți! Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a avut loc de Ziua Internațională a Medicului

Românii sunt îngroziți! Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a avut loc de Ziua Internațională a Medicului

Românii sunt îngroziți! Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a avut loc de Ziua Internațională a Medicului

Românii sunt îngroziți! Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a avut loc de Ziua Internațională a Medicului. Șapte oameni și-au pierdut viața incendiul de la secția ATI. 

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a avut loc de Ziua Internațională a Medicului

O tragedie a avut loc astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Șapte oameni și-au pierdut viața într-un incendiu la secția ATI. Românii consideră deja acest lucru ca un blestem care a lovit țara noastră, asta pentru că în ultimul an, oamenii ard de vii în spitale, fără ca cineva sa ii protejeze.

La aproape un an de la tragedia din Piatra Neamţ, nouă luni de la cea de la Matei Balş, scenariul s-a repetat astăzi. Şapte bolnavi au murit arşi sau sufocaţi din cauza unei prize defecte într-o ţară defectă, care nu se mai face bine. Şi, din nou, politicienii nu au făcut nimic altceva decât sa constate că s-a întamplat un „eveniment regretabil”, scrie Antena 3. Deşi pompierii au ajuns la locul interventiei în ţapte minute din momentul primului apel la 112, a fost prea târziu.

Colegiul Medicilor din România a transmis un mesaj dureros.”Incendiu iarăși într-un spital! Astăzi, chiar de Ziua Internațională a Medicului asistăm iarăși, din nefericire, la un incendiu intr-un spital public româneasc. Suntem alături de tot personalul medical si de pacienti. Este însă inacceptabil ca, din acest sir de incendii care au zguduit din temelie sistemul medical să nu avem solutii pentru a preveni astfel de tragedii. Vom vedea concluziile anchetei, dar un lucru este clar: pacienții sunt tratați, iar medicii români și personalul medical în ansamblu lucrează în spitale și unități cu infrastructură veche în mare parte din cazuri”, au scris reprezentanţii Colegiul Medicilor din România într-o postare pe Facebook.

Ce spune Klaus Iohannis despre incendiul de la Spitalul din Constanța: ”Sunt îngrozit”

Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat „îngrozit”, vineri, de incendiul care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Acesta a transmis condoleanţe şi a promis că se vor lua măsuri şi că va avea loc o reformă a sistemului de sănătate.

”Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca. Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor. Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din țară”, a transmis, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: