Redactia.ro
Home » Știri » Care este cea mai mare teamă a Angelei Merkel, după 16 ani în care a condus Germania! ”Trebuie totuşi să-mi refac plinul”

Care este cea mai mare teamă a Angelei Merkel, după 16 ani în care a condus Germania! ”Trebuie totuşi să-mi refac plinul”

Care este cea mai mare teamă a Angelei Merkel, după 16 ani în care a condus Germania! ”Trebuie totuşi să-mi refac plinul”

Angela Merkel a condus Germania timp de 16 ani, având patru mandate de cancelar federal, însă, cu toate acestea, are o singură teamă.

Care este cea mai mare teamă a Angelei Merkel, după 16 ani în care a condus Germania

Angela Merkel a fost întrebată joi, în timpul unui forum organizat de postul de radio WDR, despre ce nu i-ar plăcea să se scrie despre ea în cărţile de istorie. Atunci, cancelarul Germaniei a avut un singur răspuns: “Că aş fi fost leneşă”.

Comentariul Angelei Merkel, 66 de ani, ca şi zâmbetul uşor din colţul buzelor care îl însoţea, oglindeşte caracterul puţin extravertit al celei care rămâne personalitatea politică preferată a germanilor. De la maratoane diplomatice până la summituri europene ce se prelungeau târziu în noapte, Angela Merkel a uimit mereu prin rezistenţa sa la oboseală.

“Am capacităţi demne de o cămilă. Am o oarece aptitudine spre acumulare. Însă, la un moment dat, trebuie totuşi să-mi refac plinul”, a spus ea.

În acel an, de exemplu, ea a avut parte de o noapte albă şi de 16 ore de negocieri la Minsk pentru un armistiţiu în Ucraina, apoi de două zile de summit european în care s-a aflat în prima linie, asupra crizei din Grecia. Angela Merkel şi-a făcut întotdeauna un titlu de glorie în a consulta şi concilia, chiar dacă acest lucru o face să întârzie în a lua o decizie.

“Metoda mea de lucru a fost întotdeauna de a crea legături, de a rezolva conflicte prin discuţie”, în opoziţie cu alte comportamente ce constau în “a alimenta tensiunile şi a le lăsa să explodeze”, a mai explicat ea în timpul acestui forum.

Angela Merkel se va vaccina cu AstraZeneca

Dacă în urmă cu o lună spunea că nu se va vaccina cu AstraZeneca, deoarece este ”prea bătrână”, iată  că Angela Merkel și-a schimbat decizia. A anunțat că este pregătită să se imunizeze cu acest ser, deși este sistat temporar, în urma unor cazuri raportate, de coagulare a sângelului și chiar decese, potrivit știrileprotv.ro

”Da, mă voi vaccina cu serul de la AstraZeneca. Mi-ar plăcea să-mi aştept rândul, dar o voi face”, a spus ea, întrebată fiind dacă se va vaccina cu AstraZeneca.

Totodată, cancelarul german, Angela Merkel, a declarat ,vineri, că Germania ar putea începe imunizarea populației cu vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V, dacă va fi autorizat de EMA. Angela Merkel a făcut acest anunț în timp ce este criticată pentru încetinirea campaniei de imunizare.

”În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, consider că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE”⁣, a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. În acest caz, ”⁣aş prefera o comandă din partea UE”⁣, dar ”dacă acest lucru nu intervine (…) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face”, a mai spus Merkel.

În luna ianuarie, Comitetul de vaccinare al Germaniei a transmis că AstraZeneca ar trebui să fie administrat doar persoanelor cu vârste de până în 65 de ani. Cum Angela Merkel are peste 65, nega în urmă cu o lună intenția de a-și administra AstraZeneca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: