Redactia.ro
Home » Știri » Care este, de fapt, legenda lui Moş Crăciun? Moş Nicolae era mai celebru decât el

Care este, de fapt, legenda lui Moş Crăciun? Moş Nicolae era mai celebru decât el

Moș Crăciun

Moș Crăciun este cel mai iubit personaj al iernii. Acesta este figura pe care o așteaptă toți copiii, în seara de Ajun, căci el este cel care vine și le pune cadourile sub brad.

Legenda lui Moș Crăciun. Puțini o cunosc

Toți știm acum cine este Moș Crăciun și cum arată acesta, dar cum a ajuns, de fapt, acest bătrân grăsunel să fie simbolul Crăciunului și cel mai așteptat de către copii? Iată ce legende sunt legate de numele lui Moș Crăciun, chiar dacă cel cu adevărat cunoscut la noi era Moș Nicolae.

Legenda spune că Moș Crăciun era un bătrân sărmac, care se ocupa cu meșteritul de jucării. Lui îi plăcea tare mult ce făcea, chiar dacă nu ieșeau bani din afacerea sa. Moș Crăciun făcea jucăriile pe tot parcursul anului și le ducea la vânzare doar o dată pe an, pe data de 25 decembrie.

În drumul său spre casă, într-o zi de Crăciun, Moșul a zărit la fereastră trei copii, care erau foarte triști că ei nu primiseră nimic în dar. Lui Moș Crăciun i-a părut foarte rău de ei, mai ales că nu mai avea să le dea nicio jucărie, pentru că a fost singurul an în care le vânduse pe toate.

Atunci, Dumnezeu a făcut o minune și a făcut să apară o jucărioară pe fundul sacului lui Moș Crăciun. Așa, el a putut să le dea copiilor jucăria și să le facă o bucurie.

Ce spune legenda lui Moș Crăciun. Cine era bătrânul grăsun

De atunci, Moș Crăciun a dorit să le facă mereu aceeași bucurie tuturor copiilor, așa că atunci când a ajuns la atelierul său, el și-a propus să facă jucării pentru toți copiii din lume.

În ceea ce privește renii și sania cu care Moș Crăciun apare de fiecare dată, legenda spune că acesta a întâlnit la un moment dat o căprioară, pe care a ajutat-o și a bandajat-o, căci era rănită. Atunci, ea i-a chemat în semn de mulțumire pe reni și sania lor, să îl ajute pe Moș Crăciun să ducă darurile la toți copiii. Tot atunci, straiele lui vechi, s-au schimbat în cele pe care le știm astăzi, cu roșu și alb.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: