Redactia.ro
Home » Știri » Care este Legenda Sfântului Gheorghe. Cum a omorât, de fapt, balaurul

Care este Legenda Sfântului Gheorghe. Cum a omorât, de fapt, balaurul

Legenda Sfântului Gheorghe, sărbătorit în fiecare an pe 23 aprilie. Este o mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox.

Pe 23 aprilie, este cruce roșie în calendar, marcând aceasta sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși.

Care este legenda Sfântului Gheorghe

Sfântul Mucenic Gheorghe provine din Cappadocia, fiind născut acolo, într-o familie creștină. El a trăit în timpul domniei lui Dioclețian.

Când a crescut, Sfântul Gheorghe s-a înrolat în armată. Devenise, astfel, foarte bun în mânuirea armelor.

Dioclițian a emis în anul 303 un decret împotriva creștinilor. Sfântul Gheorghe nu l-a respectat și a continuat să își mărturisească public credința creștină. De aceea, împăratul a decis să îl închidă în temniță și să îl tortureze.

Sfântul Gheorghe a fost lovit cu sulița, i s-au pus pe piept lespezi de piatră, a fost tras pe roată, aruncat în groapa cu var, a purtat încălțăminte de cuie. Toate torturile aveau ca scop să îl facă să se lepede de credința sa. Dar el nu s-a lepădat.

Cei care au fost martorii acestor suferințe și au văzut puterea Sfântului Gheorghe au renunțat la credința lor în zeități păgâne, îmbrățișând creștinismul. Printre aceștia, a fost chiar împărăteasa Alexandra, soția lui Dioclețian.

Ca să se răzbune, Dioclețian a ordonat omorârea prin decapitare a Sfântul Gheorghe și a soției sale.

În această zi e cinstit Sfântul Gheorghe.

Cum a omorât Sfântul Gheorghe balaurul

Putem observa în icoanele creștine că este înfățișată și o femeie care îl privește din depărtare. Aceea e considerată a fi Alexandra. În icoane, Sfântul Gheorghe este înfățișat luptând cu balaurul, pe care îl ucide cu sulița.

Scrierile bisericești spun că blaurul îl înfățișează pe Satan sau chiar Imperiul Roman și lupta lui împotriva creștinilor.

Legenda spune ca balaurul își făcuse casă desupra izvorului ce dădea apă orașului Silene. Ca să poată bea apă, locuitorii îi aduceau balaurului jertefe, animale, ba chiar și fete tinere. Le alegeau prin tragere la sorți. Într-o zi soarta a hotărât ca jertfită să fie o prințesă. A fost dusă la balaur, însă chiar atunci a apărut Sfântul Gheorghe care arătându-i balaurului semnul crucii l-a înfrânt.

Se spune că atunci cetățenii din Silene s-au convertit la creștinism.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: