Redactia.ro
Home » Știri » Care este religia președintelui și a primei doamne a României

Care este religia președintelui și a primei doamne a României

Care este religia președintelui și a primei doamne a României

Care este religia președintelui și a primei doamne a României. Klaus Iohannis și Carmen Iohannis formează unul dintre cele mai rafinate și elegante cupluri din România. Cu toate că el cea mai importantă funcție din țară, soția sa, Carmen a preferat să rămână în umbră și să continue să facă ce și-a dorit întotdeauna, și anume să predea. Cu toate astea, puțini știu care este religia celor doi.

Care este religia președintelui și a primei doamne a României

Cu toate că el este președintele României, Klaus Iohannis și soția sa Carmen au preferat să stea departe de ochii lumii, indiferent de situație. Un cuplu model, rafinat și elegant, Klaus și Carmen Iohannis sunt două personalități extrem de importante în România. Dar, puțini știu ce religie are prima Doamnă a țării. Carmen Iohannis este descendenta unei familii române unite din greci și catolici, din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, Mureș. De cealaltă parte, președintele țării este de neamț și este membru al bisericii Evanghelice de Confeciune Augustană din România. Mai exact, Klaus Iohannis este luteran, iar prima Doamnă a României este de religie romană-catolică.

Unde s-au cunoscut Klaus și Carmen Iohannis

Klaus și Carmen Iohannis au împlinit 31 de ani de căsnicie și mulți se întreabă care este secretul reușitei mariajului celor doi. Deși este o prezentă discretă în spațiul public, soția lui Klaus Iohannis este apreciată și iubită de mulți români. În urmă cu câțiva ani, șeful statului povestea cum s-a cunoscut cu Carmen.

Potrivit acestuia, cei doi au avut o relație de șapte ani, după care Klaus a mers la cursuri de dans alături de soția sa, în perioada liceului, iar acea perioadă și-au dat seama că au pasiuni comune, precum călătoriile și școala. “Adevărata mea dragoste este soţia mea, Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, povestea Klaus Iohannis.

Totodată, Iohannis a declarat că a contat foarte mult ca soția sa să fie româncă, deoarece acest lucru demonstrează faptul că se simte acasă în România și că face parte din popor. “A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor”, mai spunea Klaus Iohannis. La un moment dat, Klaus Iohannis a spus și care este secretul unei căsnicii plină de încredere și fericire. Acesta a recunoscut că era posibil să nu fi ajuns în funcția de președinte dacă soția sa nu îl sprijinea. “Soția mea este sprijinul meu și secretul unei căsnicii fericite este să îţi iubeşti partenerul şi să îţi doreşti să mergi lângă el.”, a mai spus președintele României.

Câți kilometri făcea Iohannis pentru a o vedea pe Carmen?

După ce a terminat facultatea, Klaus a primit un post ca profesor de fizică la 60 de kilometri de Sibiu, și de multe ori acesta făcea acest drum pentru a-și vedea aleasa. Cu toate astea, relația lor nu a cunoscut numai perioade frumoase. O umbră care a stat deasupra relației lor a fost faptul că prima Doamnă nu a putut avea copii, dar, șeful statului a spus că au fost puternici și au reușit să treacă peste acest moment dificil. “Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Înfiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare., a spus președintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: