Redactia.ro
Home » Știri » Care este secretul medicilor împotriva CORONAVIRUSULUI. Mărturia unui român vindecat de COVID-19

Care este secretul medicilor împotriva CORONAVIRUSULUI. Mărturia unui român vindecat de COVID-19

coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 70 de infecții cu coronavirus. Șase dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

A patra persoană din România infectată cu noul coronavirus, dar care între timp s-a vindecat, a povestit prin ce a trecut în spital. Este vorba despre bărbatul în vârstă de 47 de ani care s-a aflat în avion cu femeia din Timișoara confirmată de coronavirus pe 28 februarie şi care a fost declarată vindecată pe 5 martie. Deși s-a vindecat de COVID-19, medicii l-au rugat să stea în continuare în izolare la domiciliu. Starea bărbatului nu a fost una gravă şi a fost tratat cu o pastilă pe zi, dimineaţa.

„Am avut o răceală, primul test a ieşit negativ, al doilea pozitiv. Am fost singur în salon, medicii veneau doar când îmi făceau testul. Mâncarea era ca pentru porci. Nu ştiu ce tratament era, îmi dădeau o pastilă pe zi, dimineaţa. Nu m-am simţit rău, mi-au dat 14 zile de stat în casă” , a povestit bărbatul vindecat de coronavirus la România TV.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Încălzirea vremii ajută la eradicarea virusului COVID-19?

Există un mit potrivit căruia odată cu creșterea temperaturilor, virusul COVID-19 va dispărea. Ei bine, un specialist de la Harvard, pe nume Marc Lipsitch, dezminte această informație. Acesta a precizat că o simplă îmbunătățire a vremii nu are cum să stopeze coronavirusul. El a prezentat o serie de argumente potrivit cărora COVID-19 este un virus nou și, prin urmare, impredictibil în acest moment.

Celebrul epidemiolog de la școala de sănătate publică a Universității Harvard a comparat COVID-19 cu SARS-ul. El spune că SARS n-a dispărut din cauza temperaturilor ridicate, ci a intervențiilor extreme, adică izolarea, carantina și distanțarea socială.

Specialistul mai spune și că infecțiile de sezon se pot manifesta și-n afara sezonului. Dacă în cazul virusurilor vechi, lumea a mai intrat în contact, iar unii au dezvoltat imunitate la ele, în cazul COVID-19  e fix invers. Nimeni nu are imunitate la el, pentru că nimeni nu a mai intrat în contact cu el. De aceea, oamenii se pot infecta cu el în orice perioadă a anului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: