Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este și cum arată cea mai mică țară din lume

Care este și cum arată cea mai mică țară din lume

Vatican

Toți am auzit de ea și cu siguranță am și învățat despre aceasta, însă nu mulți știu care este cea mai mică țară din lume.

Care este cea mai mică țară din lume. Ce suprafață are

Pe toată suprafața planetei Pământ sunt o mulțime de țări, mai precis 192, însă sunt și câteva care au o suprafață foarte mică. Dar care este cea mai mică țară din lume?

Vaticanul este cea mai mică țară din lume, cu o suprafață de 0,44 km. Cunoscut sub numele de Sfântul Scaun, Vaticanul se încadrează în Roma, chiar dacă are independență față de aceasta.

Paraxodal, în cea mai mică țară din lume se află și cea mai mare biserică din lume. Este vorba despre Basilica Sfântul Petru, unde se află unele dintre cele mai mari opere de artă din lume.

Aceasta are o lungime de 186 metri, înălțimea cupolei este de 119 m, iar suprafața totală depășește 15.000 m². Mai mult decât atât, se spune că pentru a vizita toate minunățiile de aici, din cauza suprafeței foarte mari, ai nevoie de nu mai puțin de patru zile.

Veniturile Vaticanului sunt în totalitate de la membrii Bisericii Catolice, care însumează circa un miliard de suflete.

Totul despre Vatican. Ce se întâmplă cu cea mai mică țară din lume

Vaticanul a luat naștere în anul 1929, iar de atunci este cea mai mică țară din întreaga lume. Are o lugime de 0,44 de km pătrați, iar aceasta este condusă de Papă.

Vaticanul poate fi considerat un stat ecleziastic, pentru că acolo funcțiile importante în stat le sunt acordate clericilor.

Este singurul stat din lume care are întreaga suprafață introdusă în Patrimoniul Unesco. Este pe această listă din anul 1984. Pe lângă faptul că este cea mai mică țară din lume, în Vatican este și cel mai mic număr de oameni. Astfel, Vaticanul este locuit de doar 1.000 de persoane.

Papa de la Roma, numit și Suveranul Pontif este conducătorul statului și este ales pe viață. În rezolvarea treburilor administrative și conducerea efectivă el este ajutat de secretatul de stat, guvernator și președintele comisiei pontificale. Vaticanul are propriu drapel, propriul inm și o rețea de telefonie mobilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: