Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt cele mai scumpe 10 fructe din lume

Care sunt cele mai scumpe 10 fructe din lume

Care sunt cele mai scumpe 10 fructe din lume

Este binecunoscut faptul că fructele sunt o importantă sursă de energie pentru organism și asta datorita glucidelor pe care le conțin, în special glucozei, levulozei și fructozei, de departe cel mai asimilabil pentru organism dintre toate zaharurile existente în natură. În aceeași măsură, fructele sunt mari depozite de vitamine de o mare varietate.

Fructele sunt foarte bogate în oligoelemente, săruri minerale și alte elemente nutritive indispensabile vieții, asemenea vitaminelor. Pe lângă beneficiile pe care le oferă organismului, fructele sunt și foarte delicioase și au puține calorii, acest lucru făcând din ele o gustare potrivită pentru orice parte a zilei

Iată 10 dintre cele mai scumpe fructe din lume.

Pepenele negru Densuke
Acest pepene are o dulceață specială. Coaja este de culoare verde inchis, aproape neagra, fără dungi și pete. Cel mai scump pepene a fost vândut la licitație pentru suma de 6100 $.

Ananasul din Lost Gardens of Heligan
Din fericire, ananasul are piei groase, deoarece acesta este cultivat sub paie, urină de cai și gunoi de grajd. Acest ananas valoarează 16.000 de dolari.

Pepenele galben Yubari.
Este un soi foarte dulce, cu o formă perfectă. În medie, un astfel de fruct costă în jur de 300 de dolari, însă două cele mai scumpe fructe au fost vândute la licitație cu 23.000 $.

Mango Taiyo-no-Tamago
Acest soi de mango te cucerește cu dulceața lui. Doi astfel de mango au fost vânduți în Japonia la un preț de3.000$.

Strugurii Ruby Roman
Aceştia sunt perfect rotunzi, dulci și de mărimea unei mingi de ping pong. Oamenii sunt dispuși să plătească peste 4 mii de dolari pentru aceşti struguri.

Pepenele verde pătrat
Peste 800 de dolari au plătit ruşii pentru pepenii japonezi. Pentru a obține forma unică, fermierii cresc fructele în recipientele din plastic.

Dekoponul
Este un hibrid al mandarinelor și portocalelor, care la fel crește în Japonia. Se spune că acesta este cel mai gustos fruct din catedoria citricelor din lume. Un pachet de 6 fructe costă în jur de 80 de dolari.

Merela Sekai Ichi
Câmpurile pe care se cultivă aceşti meri sunt polenizate manual și fiecare măr este spălat în miere și ștanțat manual. Un astfel de măr costă aproximativ 21 de dolari.

Căpsunile Sembikiya Queen
Aceste fructe sunt alese din sute și mii de căpșuni, pentru a fi toate cu forme ideale. Fiecare cutie conţine doisprezece căpsuni şi costă 85 de dolari.

Perele în formă de Buddha
Formele sunt așezate pe pere, pe măsură ce cresc în copaci, rezultând un fruct care seamănă mult cu o statuie mică, decorativă. Oamenii nu par să se gândească la prețul de 9 dolari și se grăbesc să le cumpere.

Citește și: Dieta cu hrișcă – slăbește 5 kilograme în 10 zile!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: