Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt țările care nu au fost afectate de coronavirus. Cum arată harta la nivel global

Care sunt țările care nu au fost afectate de coronavirus. Cum arată harta la nivel global

GALERIE FOTO (2) Care sunt țările care nu au fost afectate de coronavirus. Cum arată harta la nivel global

În plină pandemie Covid-19, există și țări care nu au fost afectate de coronavirus. Ce au special aceste state și care este situația la nivel global.

În China, la acest moment, există și regiuni care nu au fost afectate de virusul ucigaș. Acest lucru se întâmplă paradoxal, având în vedere că epidemia a pornit în regiunea Wuhan, China. În Xizang, China, a fost depistat un singur caz, în Macao, doar 10 cazuri și în Qinghai, doar 18 cazuri de coronavirus. În niciuna din aceste regiuni nu s-a înregistrat vreun mort din cauza virusului.

Alte teritorii care au fost slab afectate de influența pandemiei sunt Mongolia, cu un singur caz conformat, Noua Zeelandă cu 6 cazuri conformate, Cambodgia (Asia), cu 7 cazuri.

Țări în Europa cu puține cazuri de coronavirus

Și în Europa există țări care au fost foarte puțin atinse de răspândirea coronavirusului. Ba mai mult, în Muntenegru nu a fost înregistrat nici măcar un caz de COVID-19.

Muntenegru este singura ţară din Europa fără nici un caz confirmat de coronavirus

În Vatican, conform datelor OMS, există un singur caz de coronavirus, la Monaco, 2 cazuri, Andora, 2 cazuri, Ucraina, 3 cazuri și un deces. În Liechtenstein au fost înregistrate 4 cazuri, Turcia, 5 cazuri, Lituania 9 cazuri. Urmează Republica Moldova cu 12 cazuri și 4 decese, Malta cu 12 cazuri, Macedonia de Nord cu 13 cazuri și 4 decese, Bosnia și Herțegovina cu 18 cazuri și decese.

Situația în lume la momentul actual. Italia, cea mai afectată țară, după China

La momentul redactării acestei știri, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global a depășit 200.000 de infectați. Sunt înregistrate peste 8.000 de decese, în timp ce peste 82.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia, cea mai grav afectată ţară din Europa, a crescut la 31.506, depășind 2.500 de decese cauzate de virus. Și Spania se confruntă cu un număr mare de cazuri, urmată de FRanța, Germania, Elveția, Olanda, Anglia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Austria, Belgia și Grecia.

Coronavirus în România

La acest moment, în România, s-au confirmat 246 de infecții cu coronavirus. 19 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Conform statisticilor, în România, cea mai afectată grupă de vârstă este cea între 40 și 49 de ani (70 de cazuri, adica 28% dintre infectați), urmată de cei cu vârste între 30 și 39 de ani, cu 64 de cazuri (26%) și 50-59 de ani, cu 47 de cazuri, respectiv 19%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: