Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Care sunt tradițiile și obiceiurile în ziua Sfinților Constantin și Elena. Ce superstiții au românii

Care sunt tradițiile și obiceiurile în ziua Sfinților Constantin și Elena. Ce superstiții au românii

Astăzi,în data de 21 mai se celebrează sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, fiind cea mai mare sărbătoare creștină a bisericii ortodoxe din această lună.

Sfinții Constantin și Elena, cunoscuți și sub numele de Constantin și Elena au adus contribuții timpurii și importante la Biserica Creștină Ortodoxă. Sunt sărbătoriți împreună pentru că Elena este mama lui Constantin. Sfinții Constantin și Elena sunt doi sfinți timpurii ai Bisericii Creștine Ortodoxe și împărtășesc o zi de sărbătoare pe 21 mai pentru că și-au adus contribuțiile la creștinism împreună.

Cunoscuți ca cei care i-au făcut pe creștini liberi, cei doi împărați Constantin și Elena au devenit adevărați ocrotitori ai creștinilor. În timpul domniei sale, împăratul Constantin a adoptat o serie de măsuri în favoarea Bisericii și a preoților. Se spune că mama sa, regina Elena, obișnuia să ajute creștinii oprimați.

Iată câteva superstiții și obiceiuri de care orice român ar trebui să țină cont

În unele părți ale țării, există câteva obiceiuri neobișnuite în această zi, bazate pe superstițiile tradiționale.

Una dintre ele ar fi aceea cum că marii agricultorii nu muncesc, pentru a preveni deteriorarea câmpului de cultură din cauza păsărilor. De asemenea, străbunii spun că oricine plantează porumb, ovăz sau mei după ziua Sfinților Constantin și Elena se va usca.

Viticultorii cred că, dacă lucrează în vie în ziua Sfinților Constantin și Elena, graurii vor mânca recolta.

Păstorii decid pe 21 mai persoana care va fi responsabilă, baciul, și unde își vor plasa stânele. De asemenea, se obișnuiește că se facă un foc mare și prin fumul acestuia sunt trecute oile, protejându-le astfel de pericole, atâta timp cât rămân în stână. Pentru a proteja gospodăriile de spiritele rele, femeile stropesc peste tot cu apă sfințită și tămâie.

Rugăciune Sfinții Constantin și Elena

Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!

Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împărăteasca cetate în mâinile Tale o a pus. Pe care pazeşte-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule Iubitorule de oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: