Redactia.ro
Home » Știri » Cărturești, Pro Patrimonio și Asociația Maria lansează programul „Cititori pentru scriitori” pentru a veni în sprijinul scriitorilor români contemporani

Cărturești, Pro Patrimonio și Asociația Maria lansează programul „Cititori pentru scriitori” pentru a veni în sprijinul scriitorilor români contemporani

Fundația Cărturești, în parteneriat cu Asociația Maria și Pro Patrimonio, au anunțat inițierea programului „Cititori pentru scriitori”. Reprezintă un program de burse și rezidențe de creație literară, ce derivă din dorința de a promova dezvoltarea literaturii române contemporane.

 

Ce presupune programul „Cititori pentru scriitori”?

„Într-o piață de carte dominată de traduceri, unde pentru majoritatea autorilor, scrisul este al doilea, dacă nu chiar al treilea job, proiectul acestor burse și rezidențe își propune să redea scriitorilor contextul necesar pentru a se dedica scrisului: timp, «o cameră doar a lor» și cât mai puține constrângeri exterioare”, spune Ana Niculescu, Manager Comunicare Cărturești

Este dedicat autorilor români cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani la categoriile roman, proză scurtă, poezie și eseu. Proiectul pune la dispoziție patru burse în valoare de 1000 de euro fiecare și patru rezidențe de creație timp de o lună oferite de Asociația Maria și Fundația Pro Patrimonio în Conacul Petre P. Carp din Țibănești și Vila Golescu din Câmpulung Muscel.

De asemenea, 10% din vânzările cărților autorilor români în perioada 15 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 pe carturesti.ro vor fi direcționate către Fundația Cărturești pentru sprijinirea burselor oferite scriitorilor români.

 

Perioada de desfășurare

Rezidențele de creație literară se vor desfășura în perioada 15 martie 2021 – 30 aprilie 2021. Autorii interesați se pot înscrie în perioada 15 septembrie 2020 – 15 octombrie 2020.

Cei patru beneficiari ai burselor, respectiv rezidențelor de creație vor fi aleși de o comisie de selecție numită de Cărturești.

Mail multe detalii veți găsi pe site-ul www.cărturești.ro.

 

Identitatea vizuală a campaniei este semnată de George Roșu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini