Castraveți murați cu apă rece este o rețetă extrem de căutată de gospodinele care vor să aibă murături gustoase pe masă, la iarnă! Sunt nelipsiti de pe mesele românilor în sezonul rece, iar reţeta este una cât se poate de simplă!
Reteța de castraveți murați cu apă rece este extrem de apreciată de toți românii, așa că nicio gospodină nu trebuie să o sară dacă îți dorește să aibă parte de aprecieri pentru mesele din sezonul rece! Tot ce trebuie să facă este să își asigure ingredientele necesare şi să urmeze rețeta pas cu pas!
Castraveţi muraţi cu apă rece. Ingrediente necesare
Iată ce pași trebuie să știm pentru a avea la iarnă pe masă cei mai gustoși castraveți murați cu apă!
În primul rând, pentru ca rețeta castraveți murați cu apă rece să fie un adevărat succes, trebuie următoarele ingrediente:
– două kilograme de castraveţi
– trei crenguţe de mărar
– o frunză de hrean
– patru căţei de usturoi
– piper boabe
– un ardei roşu
– o linguriţă de boabe de muştar
– un litru apă
– 100 de grame de sare
– bicarbonat de sodiu, necesar pentru a spală borcanele înainte de a conserva castraveții murați cu apă rece!
Castraveți murați cu apă rece. Rețeta pas cu pas
Ca să se bucure la iarnă de cei mai gustoși castraveți murați cu apă, gospodinele trebuie să urmeze rețeta pas cu pas.
Pasul 1. Primul lucru pe care trebuie să-l facă orice gospodină pentru cei mai buni castraveți murați cu apă rece este să pregătească borcanele pentru murături. Se spală cel mai bine cu bicarbonate de sodiu! După se clătesc cu apă din abundență și se șterg cu un prosop uscat.
Pasul 2. Spălaţi şi curăţaţi castraveţii, însă fără a le tăia capetele! Tot acum se pregătesc și celelate ingredient! Se spală ardeiul, se spală crenguţele de mărar, dar și hreanul. Acum trebuie curăţat şi tăiat rondele și usturoiul.
Pasul 3. Pe fundul borcanelor se va așeza hreanul şi crenguţele de mărar, după care se așează cu grijă și castraveţii unul peste altul. Se adaugă și piperul şi usturoiul. Printre castraveți, se pune și ardeiul roşu, tăiat fâşii.
Pasul 4. Se va prepara saramura. Într-un vas, se pune apă încălzită în prealabil şi sarea. Trebuie amestecat până când sarea se dizolvă, după care compoziția se pune în borcan peste castraveţi. Se va fixa bine capacul borcanului.
Pasul 5. Castraveţii trebuie lăsați să fermenteze timp de cinci zile. În toată această perioadă, se va observa un strat alb care va acoperi treptat castraveții murați în apă rece, iar saramura se va limpezi. După cinci zile, se scurge toată saramura cu grijă, apoi se adaugă apă rece şi scurgeţi din nou. Tot procedeul se repetă de două-trei ori. Se va umple apoi borcanul cu apă rece, curată, și trebuie agitat puțin recipientul.
Pasul 6. Se va fixa din nou capacul, iar într-o lună castraveţii vor fi numai buni de servit la mesele din sezonul rece.