Redactia.ro
Home » Știri » Cât ar putea plăti pacientul român pentru a ajunge la un medic specialist! Dr. Monica Pop: „Nu este drept. Sper să nu se întâmple așa”

Cât ar putea plăti pacientul român pentru a ajunge la un medic specialist! Dr. Monica Pop: „Nu este drept. Sper să nu se întâmple așa”

Un proiect de lege se află în această perioadă pe masa guvernanților și e destul de controversat. El prevede schimbări majore în domeniul sănătății, iar mulți se arată reticenți vizavi de el. Dr. Monica Pop e printre cei care nu susțin acest demers: „Nu este drept. Sper să nu se întâmple așa ceva”.

Ce prevede proiectul de lege din domeniul sănătății

Proiectul de lege presupune ca cei care vor dori să beneficieze de servicii medicale ale unui anumit specialist să poată face acest lucru doar în baza unei coplăți. Monica Pop susține, însă, că această măsură nu e fiabilă. „Un medic foarte bun e foarte solicitat și ce se face dacă se trezește cu 100 de solicitări. Ce fac oamenii ăia acum? Cum îi departajează cineva?
Eu cred că sistemul care funcționează acuma este fezabil pentru că oamenii vin în funcție de programările la profesorul respectiv. Așa, dacă unul are bani mai mulți, se programează mai repede? Nu-i normal. Deci, nu am înțeles ce vor să facă și cum vor să facă. Și sper să nu se întâmple așa ceva.

Medicul susține că s-ar putea rezolva problema cu asigurări de sănătate diferite. „Poate că ar trebui să existe asigurări diferite. În toate țările există așa, asta s-ar putea, da. Numa că și acolo e nedrept. Pentru că cei care nu au bani nu-și pot permite așa ceva. Și mai e o problemă foarte mare la noi, pe care decidenții o știu foarte bine, dar n-au curajul să spună nimic. Sunt foarte mulți care nu plătesc asigurări de sănătate.Nu plătesc, iar când se îmbolnăvesc vor la cel mai bun doctor, la cel mai bun spital.

Schimbări și pentru medicii de familie

Pe lângă această schimbare, și medicina de familie ar suferi modificări. Mai exact, medicii de familia s-ar putea găsi atât în centre ambulatorii, cât și în unitățile de primiri urgențe.
Ministrul susține și înființarea unor centre de medicină comunitară pentru care fac parte din categoriile de risc.

Monica Pop, supărată că tinerii nu pot profesa medicina generalistă

Medicul atrage atenția asupra altui aspect cu care România se confruntă la momentul actual. Este vorba despre tinerii care studiază 6 ani medicina, dar nu reușesc să treacă de examenul de rezidențiat. „Să știți că un absolvent de medicină nu are dreptul să lucreze absolut nimic în lumea asta dacă nu ia examenul de rezidențiat și nu e drept. Să știți că noi când am terminat facultatea, aveam dreptul să fim medici, se numeau medici de medicină generală, adică un fel de, dacă vreți, un fel de medic de familie, poate ușor sub.

Între timp s-a creat catedră. Nu-i normal, învață 6 ani să nu poată lucra absolut nimic. Deci vă spun, în afară de reprezentant al unei firme de medicamente, nu poate fi nimic. Deci nu poate practica meseria sub nicio formă. Unde ați mai auzit? Inginerul dacă termină politehnica, nu poate lucra? Poate și oricine poate, numai medicul nu.

Deci acei medici care nu iau examen de rezidențiat sau care nu se înscriu la examenul de rezidențiat, dar sunt absolvenți de medicină, deci teoretic sunt medici, ar trebui cooptați pentru lucrurile astea pregătiți într-un fel și să facă lucrurile astea, pentru că nu e drept.”, spune medicul.

Dr. Monica Pop: „Nu am respect pentru cei care nu contribuie la asigurările de sănătate”

Medicul atrage atenția și asupra celora care sunt co-asigurați. „Mai mult decât atât, mai există un lucru care este total incorect și anume cei care sunt co-asigurați. Deci asta este un lucru care n-ar fi trebuit să se întâmple niciodată.
Pentru că sunt mulți care lucrează afară din țară, iar partenerul de viață e asigurat aici și el vine de acolo unde câștigă bine și se operează aici, operații care sunt foarte costisitoare, fără să plătească nimic.
Și eu, să știți un lucru, n-am niciun fel de respect pentru niciun om care nu contribuie la asigurări de sănătate, pentru că sănătatea costă mult și dacă se îmbolnăvește, acel om vrea întotdeauna cel mai bun spital la cel mai bun medic şi el nu plătește nimic.

Atâta timp cât oamenii au plătit asigurări, eu vorbesc de cei asigurați, măcar pentru asigurați trebuia să existe posibilitatea ca omul să aibă grijă de sănătatea lui.”, completează medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: