Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât costă o nuntă în 2024 și câți bani pun invitații în plic

Cât costă o nuntă în 2024 și câți bani pun invitații în plic

Vă iubiţi mult, v-aţi logodit, iar în 2024 urmează pasul cel mare? Organizarea unei nunţi nu este floarea la ureche. Stresul, cheltuielile şi efortul fizic te pot dărâma.

Dar, cei mai mulţi miri îşi revin când numără banii din plic.

Cât costă o nuntă în 2024?

Pentru cununia civilă, în zilele de sărbătoare legală sau weekend, prețurile sunt mai mari, și anume între 100 și 350 de lei taxa, ia în zilele din timpul săptămânii este 150 de lei.

Certificatul prenupțial, dacă vor mirii să îl facă, este de 100 de lei de persoană, iar oficierea cununiei civile în altă parte, față de primăria de reședință, este de aproximativ 1500 de lei.

Cât despre meniuri, dacă alegeți all inclusive prețul este între 250 de lei și 450 de lei, iar meniurile fără băuturi, între 300 și 500 de lei.

Candybar-ul pentru aproximativ 100 de persoane, este între 1200 și 2500 de lei, tortul este în jur de 85 de lei per kilogram, însă poate ajunge și la 150 de lei per kilogram.

Câţi bani lasă invitaţii în plic?

Nunțile cu sute de invitați sunt obișnuite pentru bănățeni. Suma pentru darul de nuntă ar putea varia între 1000 și 2000 de lei (de cuplu). Sigur că, dacă viitorii miri fac parte din familie ori vă sunt prieteni foarte apropiați, atunci trebuie să scoateți din buzunar mai mulți bani.

Atunci când vorbim despre nași lucrurile se schimbă, iar darul pe care aceștia ar trebui să îl ofere este unul mai mare. Ar trebui să scoată din buzunar între 3.500 – 4.500 de lei. În cazul socrilor, darul ar trebui să fie de 2.800 – 3.500 de lei. Rudele apropiate precum verii, unchii, mătușile vor scoate din buzunar în jur de 2.200 de lei.

Nunta este un eveniment foarte important și special, iar acea zi trebuie să fie de neuitat. Mirii așteaptă cu nerăbdare să își jure iubire veșnică și să își petreacă restul vieții împreună, dar apropiații se bucură pentru ei și își doresc să aibă parte doar de lucruri bune și fericire.

De asemenea, există multe reguli și obiceiuri pe care oltenii le respectă și-n ziua cea mare. Aici, darul este cuprins între 1000 de lei și 1600 de lei (de cuplu), mai ales dacă vorbim despre o nuntă simplă. Dacă mirii fac parte din familie ori sunt prieteni apropiați, atunci trebuie să scoateți mai mulți bani din buzunar.

Dacă vorbim de nunțile în Muntenia, atunci darurile variază între 1200-1500 de lei (de cuplu). Și aici, la fel ca-n alte cazuri, banii în plic diferă dacă nunta este în familie ori sunt prieteni apropiați.

Darurile la nunțile în Moldova variază între 1000-1800 de lei (de cuplu). Dacă mirii sunt persoane apropiate sau fac parte din familie, atunci vorbim de sume mult mai mari.

În Bucovina, fiecare cuplu scoate din buzunar pentru darul de nuntă o sumă cuprinsă între 1000 și 1700 de lei. Și aici, dacă invitații sunt prieteni buni cu mirii, atunci pot da un dar de la 1500 de lei și până la 3000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: