Redactia.ro
Home » Știri » Cât trebuie să mai purtăm masca de protecție. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut anunțul așteptat de toți românii

Cât trebuie să mai purtăm masca de protecție. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut anunțul așteptat de toți românii

Nelu Tătaru despre masca de protecție

Ministrul Sănătății a vorbit despre durata în care trebuie să mai purtăm măștile de protecție. Nelu Tătaru a explicat că pe toată perioada în care se vor înregistra noi cazuri de coronavirus, românii trebuie să poarte în continuare masca de protecție.

Nelu Tătaru a spus cât timp trebuie să mai purtăm masca de protecție

Masca de protecție este obligatorie de când a intrat în vigoare starea de alertă în țara noastră, adică de pe 15 mai.

În toate supermarketurile, mijloacele de transport în comun, dar și în toate spațiile închise, toți românii sunt olbigați să poarte măști de protecție.

Ministrul Sănătății a explicat că atâta timp cât vor apărea cazuri noi de infectare cu coronavirus în țara noastră, obligativitatea purtării măștii va trebui respectată de toți românii.

Masca de protecție ar putea rămâne obligatorie chiar un an sau doi

Nelu Tătaru a mai spus că în acest fel ne putem proteja împotriva infecției, chiar dacă riscul este mai mic, el totuși există. Așa că este recomandat și chiar prevăzut de lege să purtăm mască în orice spațiu închis.

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem un număr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere, cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru, într-un interviu la Digi24.

Există posibilitatea să purtăm maștile de protecție chiar un an sau chiar doi, a avertizat ministrul, care a transmis, totuși, că speră să fie vorba doar de un interval de o lună sau două și nicidecum de ani de zile.

Ministrul a dat și exemplul Chinei, unde măștile sunt purtate zilnic, ca un obicei de protecție împotriva poluării.

„Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

Alte măsuri valabile în acest moment sunt cele ale triajului epidemiologic și dezinfectarea mâinilor.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: