Redactia.ro
Home » Știri » Câte persoane se pot vaccina pe zi în România? Florin Cîțu a făcut anunțul

Câte persoane se pot vaccina pe zi în România? Florin Cîțu a făcut anunțul

Câte persoane se pot vaccina pe zi în România_

Câte persoane se pot vaccina pe zi în România? Premierul României a anunțat că începând de marți, capacitatea de vaccinare în România a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinarea a transmis că vor fi operaționalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer.

Câte persoane se pot vaccina pe zi în România? Florin Cîțu a făcut anunțul

Câte persoane se pot vaccina pe zi în România? Premierul României Florin Cîțu a anunțat în această dimineață pe Facebook că, începând de azi, capacitatea de vaccinare anti-coronavirus în România a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. „De astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este singura care de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie”, a mai scris Florin Cîțu pe Facebook.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță, a transmis că, din 13 aprilie, vor operaționalizate încă din 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer. Deja au început notificările persoanelor din listele de așteptare pentru a se putea programa. Conform datelor transmise de autorități, odată cu deschiderea celor 144 de noi centre, numărul de fluxuri pentru vaccinarea cu Pfizer ajunge la 948. 86 de centre, cu 193 fluxuri în total, folosesc ser de la Moderna, iar peste 240 de centre folosesc ser AstraZeneca. Totodată, din 20 aprilie, vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer. Până luni, au fost vaccinate 2.326.484 persoane, dintre care 1.435.730 au primit ambele doze de vaccin.

Un nou target pentru vaccinare

În urmă cu câteva zile, Florin Cîțu a anunțat un nou comitet interministerial pentru măsurile de revenire la normalitate de la 1 iunie, dar nu a precizat varianta luată în calcul pentru acest deziderat. Astfel, în următoarele două luni urmează să ajungă 8,3 milioane de doze de vaccin, iar în cel mai rău scenariu, până la începutul lunii iunie vor fi 5 milioane de români vaccinați. „Astăzi (5 aprilie – n.red.) sunt înregistrate sau pe lista de aşteptare în platforma de programare, 767.000 de persoane. Dintre acestea au fost notificate 442.000 de persoane şi programate 64% dintre ele, 282.000. Deci este nevoie să ne înregistrăm de platformă, pentru că vom avea dozele de vaccin. Este o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Trebuie să avem acest număr de persoane vaccinate. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia. Singura soluţie este campania de vaccinare“, a spus premierul Cîţu într-o conferinţă de presă pe 5 aprilie.

Pentru a preveni la normalitatea de dinainte de pandemie, premierul a anunțat că va organiza un comitet aflat în subordinea sa, care va include toate ministerele și va avea invitați și asociații, patronate pentru a pregăti revenirea la normalitatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: