Redactia.ro
Home » Știri » Câte zile poți mânca ouă roșii de Paște. Recomandarea făcută de un medic

Câte zile poți mânca ouă roșii de Paște. Recomandarea făcută de un medic

Românii sunt obișnuiți să pregătească ouă roșii vopsite cu ocazia sărbătorii de Paște, însă cât timp pot fi consumate aceste delicatese? Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție și boli metabolice, oferă o perspectivă importantă în acest sens.

Câte zile poți mânca ouă roșii de Paște

Potrivit medicului, ouăle nu ar trebui să fie păstrate prea mult timp, în special cele vopsite pentru Paște. Recomandarea este să le consumi în maximum două săptămâni. În ceea ce privește ouăle roșii, acesta susține că ar trebui să fie consumate în maxim trei zile, pentru a evita eventualele probleme de sănătate.

„Peste tot scrie 30 de zile. Dar ouăle se păstrează la frigider, da? Am mâncat și mai vechi, am mâncat și mai noi. Acum, de ce să fierbi 100 de ouă și să stai să mănânci din ele. Fierbi 10 că mai mult de atât nu-ți trebuie. Și să fim cinstiți, ouăle fierte tari sunt indigeste. Nu sunt bune, nu sunt gustoase. Mănânci o zi, mănânci două, mănânci trei, nu se întâmplă nimic”, a explicat medicul pentru dcmedical.ro.

Este important să fim atenți la moderație în consumul de ouă roșii, deoarece acestea pot fi indigeste în cantități mari. Consumul lor în exces poate duce la probleme digestive sau la riscul de a dezvolta o toxiinfecție alimentară.

Ce spune medicul despre vopseaua de ouă

În plus, medicul a atras atenția și asupra vopselei folosite pentru ouăle de Paște. Deși nu este nocivă în cantități moderate, exagerarea în consumul ouălor roșii ar trebui evitată.

Vopseaua pentru ouă poate conține diferite substanțe chimice și coloranți alimentari. Cele mai comune substanțe folosite în compoziția vopselei sunt coloranții alimentari, care sunt substanțe sigure pentru consumul uman. Acești coloranți sunt aprobati de autoritatile sanitare si sunt conceputi pentru a fi utilizati in industria alimentara.

Prin urmare, atunci când vine vorba despre consumul ouălor roșii de Paște, este important să urmăm sfaturile medicilor și să ne menținem echilibrul în alimentație pentru a ne bucura de sărbători într-un mod sănătos. Ouale sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru construirea și întreținerea țesuturilor musculare, a pielii și a altor țesuturi din organism.

Conțin o varietate de nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele A, D, E și B12, fier, seleniu și colină, care sunt importante pentru sănătatea general. Consumul de ouă poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase, deoarece proteinele din ouă pot oferi o senzație de sațietate și pot reduce pofta de mâncare.

Consumul moderat de ouă poate fi parte a unei diete sănătoase, deoarece ouăle sunt o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale importante pentru organism. Cu toate acestea, consumul excesiv de ouă poate fi asociat cu anumite riscuri pentru sănătate, în special în cazul persoanelor cu anumite condiții medicale sau factori de risc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: