Redactia.ro
Home » Știri » Catedrala Notre-Dame este în pericol de a se prăbuşi din nou

Catedrala Notre-Dame este în pericol de a se prăbuşi din nou

Catedrala Notre-Dame, salvată in extremis de la un incendiu devastator în luna aprilie, este încă în pericol de a se prăbuşi – o „urgenţă” care justifică reluarea lucrărilor de consolidare întrerupte de ameninţarea unei poluări cu plumb.

Azi, edificiul face în continuare obiectul unei decret de pericol public din partea prefectului poliţiei, datând din 17 aprilie, iar noi căderi de pietre din bolţile naosului s-au produs foarte recent în urma episodului de caniculă„, a precizat Ministerul citat, preluat de Agerpres.

Noi dezvăluiri în cazul incendiului de la Catedrala Notre-Dame

Lucrările de consolidare şi securizare la catedrală, care a fost aproape de a se prăbuşi în timpul incendiului devastator din 15 aprilie, au fost întrerupte pe 25 iulie din cauza riscului de contaminare cu plumb.

Ce este Catedrala Notre-Dame

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfințit altarul, dar construcția catedralei a durat din 1163 până în 1345. Construcția clădirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrările de pe fațada vestică, iar pe la mijlocul secolului al XIV-lea, prima capodoperă a stilului gotic timpuriu era gata. Cu toate că desenele inițiale și strana evocau încă stilul romanic, aici s-au aplicat pentru prima oară soluții arhitecturale specifice stilului gotic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: