Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani câștigă o chelneriță pe zi la o terasă din Mamaia! Suma este impresionantă

Câți bani câștigă o chelneriță pe zi la o terasă din Mamaia! Suma este impresionantă

GALERIE FOTO (3)

Turiștii au luat cu asalt plajele de la malul Mării Negre, iar pentru că suntem în plin sezon estival, tot mai mulți tineri aleg să lucreze pe timp de vară la terasele din stațiuni. 

Câți bani câștigă o chelneriță pe zi la o terasă din Mamaia! Suma este impresionantă

Chiar dacă și-au luat concediu sau aleg să meargă doar câteva zile, turiștii care ajung în stațiuniile de la malul mării din România lasă o mulțime de bani, mai ales dacă sunt bine primițin la terase. Astfel, o chelneriță ajunge să plece acasă cu un bacșiș destul de bun la finalul zilei.

Potrivit cancan.ro, o chelneriță care lucrează la o terasă din stațiunea Mamaia ajunge să strângă o sumă impresionantă de bani la finalul zilei. Salariul pe care îl încasează este unul mic: cuprins între 1.500 – 1.800 lei pe lună, însă, la această remunerație, chelnerițele pot ajunge să adauge zilnic suma de 1.000 de lei.

O chelneriță servește cam 100 de mese într-o zi normală de muncă În cazul în care primește bacșișul mediu de 10 lei de la fiecare masă, la finalul turei, ajunge să aibă în buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 de lei. Cu alte cuvinte la salariului cuprins între 1.500 și 1.800 lei, el adaugă șpaga de 1.000 de lei pe zi, ceea ce le face să își îndeplinească multe dintre dorințe.

Firmele din industria HoReCa reclamă că se confruntă în această perioadă cu o lipsă majoră de personal. Potrivit estimărilor, de pe litoralul din România lipsesc 25.000 de angajați, fapt care afectează calitatea serviciilor, potrivit business24.ro.

Cât costă o zi de plajă

Cu toate că s-a anunțat vreme rea pe litoralul românesc, oamenii nu au ținut cont și s-au înghesuit pe plajele din România pentru a se bucura de acest weekend. Aceștia au plecat încă din această dimineață la mare, nepăsători fiind condițiile meteo transmise de specialiști.

Se pare totuși că au avut noroc, căci norii au ocolit o pare parte din stațiuni, iar turiștii s-au putut bucura în continuare de facilitățile oferite pe plajă. Și prețurile au fost foarte bune, astfel că, un șezlong poate fi închiriat în medie cu 20-25 de lei. În general, prețurile nu au atins nivelul celor din plin sezon, având în vedere că suntem încă în luna iunie. Turiștii, însă, nu se plâng de nimic.

”Sunt prețuri acceptabile, adică nu mi s-a părut ceva… (O bere – n.red) șase lei nu mi se ceva extraordinar atât de scump, la cazare am dat undeva la 300 de lei pe noapte cu mic dejun inclus”, a mărturisit un tânăr turist, la ProTV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: