Redactia.ro
Home » Știri » Câți credincioși vor avea voie la slujbele interioare de la Patriarhie. Anunțul a fost făcut chiar acum

Câți credincioși vor avea voie la slujbele interioare de la Patriarhie. Anunțul a fost făcut chiar acum

Câți credincioși vor avea voie la slujbele interioare de la Patriarhie. Anunțul a fost făcut chiar acum

S-a aflat acum câți credincioși vor avea voie la slujbele interioare de la Patriarhie  de Sfântul Dimitrie cel Nou, al cărui pelerinaj va avea loc în perioada 21 – 28 octombrie, în acest an.

Câți credincioși vor avea voie la slujbele interioare de la Patriarhie

Pelerinajul pentru Sfântul Dimitrie cel Nou va avea loc în perioada 21 – 28 octombrie, în acest an. Potrivit ultimelor informații, numai 70 de credincioși vor putea asista la slujbele interioare dedicate patronului Bucureștilor.

Sfintele moaște vor fi expuse spre închinare încă de joi, 21 octombrie, atunci când relicvele vor fi așezate într-un loc special, în pridvorul  Catedralei patriarhale. Ulterior, sâmbătă, 23 octombrie, moaștele vor fi așezate în baldachinul sfinților. În acest an, vor fi expuse spre rugăciune mai multe moaște, ca de obicei. Pe lângă relivele sfântului cuvios Dimitrie cel Nou, patronul Bucureștilor, se vor adăuga și cele ale sfântului Ioan Iacob de la Neamț, ale sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale sfântului Nectarie de la Eghina.

Patriarhia a anunțat deja și condițiile în care va putea avea loc pelerinajul traditional din această perioadă a anului. Astfel, pelerinii care vor să se închine la sfintele moaște, vor avea acces la acestea așezându-se la o coadă pe un singur rând și păstrându-se distanța de un metru și jumătate față de persoanele din spate și din față. Biserica Ortodoxă anunță că pe traseul unic de acces vor fi trasate marcaje clare de staționare, în timp ce pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunțuri cu privire la respectarea strictă a normelor igienico-sanitare. Accesul pelerinilor se va face pe baza unui flux unic de circulaţie, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieșire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie.

Vor fi prezenți voluntari cu dezinfectante, măști și agheasmă în sticle sigilate

În zonă vor exista voluntari, care vor purta permanent măști de protecție și mănuși și care vor oferi pelerinilor materiale de dezinfectare și măști, în caz de necesitate. Tot voluntarii vor oferi pelerinilor circa 20.000 de pachete alimentare, constând în biscuiți sau eugenii, dar și apă plată în sticle sigilate. Toate produsele distribuite vor fi însoțite de certificate de conformitate. La finele pelerinajului, toți credincioșii ce se îndreaptă spre strada 11 iunie vor primi de la voluntari agheasmă îmbuteliată în sticle sigilate.

În zilele de joi, 21 octombrie, vineri, 22 octombrie, sâmbătă, 23 octombrie, și luni, 25 octombrie 2021, slujbele vor fi oficiate în Catedrala patriarhală în prezența a maxim 70 de credincioși. Marți, 26 octombrie 2021, în sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 9.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie în aer liber, la altarul de vară de lângă Catedrala patriarhală.

Același lucru se va întâmpla și miercuri, 27 octombrie 2021, în sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, patronul spiritual al Bucureştilor, începând cu ora 9.00, și tot la altarul de vară de lângă Catedrala patriarhală. De data aceasta însă, sfânta Liturghie va fi celebrată de către Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Toate ceremoniile religioase vor fi preluate și transmise în direct și de către Televiziunea și Radioul Trinitas. Sfintele moaște vor reveni în Catedrala Patriarhală în ziua de joi, 28 octombrie 2021, după închinarea ultimului credincios. Este pentru al doilea an consecutiv când pelerinajele religioase din București și din întreaga țară sunt afectate de actuala pandemie și se desfășoară cu respectarea anumitor norme sanitare. În 2020 pelerinajul dedicat patronului Bucureștilor a avut loc în perioada 25 – 27 octombrie și a fost permis doar bucureștenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: