Redactia.ro
Home » Știri » Câți kilometri are, de fapt, cea mai lungă autostradă din Europa și ce țări leagă aceasta

Câți kilometri are, de fapt, cea mai lungă autostradă din Europa și ce țări leagă aceasta

Câți kilometri are, de fapt, cea mai lungă autostradă din Europa și ce țări leagă aceasta

Cu siguranță călătoritul cu mașina ar fi mult mai eficient dacă marile orașe și chiar și țări ar fi toate unite printr-o autostradă, însă deocamdată nu avem parte de așa ceva. Iată care este totuși cea mai lungă autostradă din Europa și ce țări leagă!

Câți kilometri are, de fapt, cea mai lungă autostradă din Europa și ce țări leagă aceasta

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea care este cea mai lungă autostradă din Europa? Ei bine, a venit momente să afli! Dacă nu știai, trebuie să știi că țările cu cel mai mare număr de kilometri de autostradă sunt Spania, Germania, Franța, Italia și Marea Britanie. Țari ce fac parte din Uniunea Europeană, precum Malta sau Letonia, nu au autostrăzi.

Conform unui studiu, țara cu cel mai mare număr de benzinării este Italia, cu peste 21.000. Asta înseamnă mai mult decât Germania (14.500) și Franța (11.000). Când vine vorba de încasarea taxelor pentru circulația pe autostrazi, Germania se află pe primul loc, iar Andora se află la coada clasamentului. Până în acest moment nu există date specifice pentru România. Cele mai sigure drumuri din Uniunea Europeana sunt în Suedia și Irlanda. Din păcate, același studiu vorbește și despre cele mai proaste drumuri, care se află în Polonia, Bulgaria și România!

Prima autostrada din Europa a fost construită în Italia de Piero Puricelli, un inginer și mai tarziu un senator, în anul 1923. Aceasta avea o lungime de 42.6 km și lega Lainate de nord-vestul orașului Milano și de lacurile din Italia. Autostrada avea o singură banda pe sens și era închisă între orele 1 și 6 dimineața.

Cum se numește cea mai lungă autostradă din Ruropa

Cea mai lungă autostrada din Europa se numește Bundesautobahn 7, are o lungime totala 963 km și traverseaza Germania de la granița cu Danemarca și până la frontiera cu Austria. De asemenea, cea mai lungă autostradă dreapta din lume o vei găsi în Arabia Saudita și leaga orașele Haradh și Badha. Aceasta se numește Autostrada 85 și are o lungime de 260 km.

Cea mai lungă autostradă din lume este autostrada Pan-Americana. Pleacă din Fairbanks (Alaska) și se termină la Buenos Aires, Argentina. Aceasta masoara nu mai puțin de 50.000 km.

Tara cu cel mai mare numar de kilometri de autostradă rămâne China (96.000 km), iar aceasta este urmată de Statele Unite Ale Americii cu 76.334 km. Chinezii plănuiesc ca până în anul 2030 să ajungă la 400.000 km de autostradă construiți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: