Redactia.ro
Home » Știri » Cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi. Avocatul cere schimbarea încadrării juridice

Cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi. Avocatul cere schimbarea încadrării juridice

Cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi. Avocatul cere schimbarea încadrării juridice

Cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi. Avocatul cere schimbarea încadrării juridice. Evenimentul a avut loc anul trecut, după ce jandarmii au intervenit pentru a-l imobiliza pe bărbatul de 50 de ani pentru că ar fi atins indecent, o fetiță de 12 ani. Bărbatul a murit la spital după ce a fost asfixiat cu spray lacrimogen.

Cauza morții bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi. Avocatul cere schimbarea încadrării juridice

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a murit anul trecut după ce jandarmii au intervenit în Parcul din Vatra Dornei, pentru a-l imobiliza, după ce tatăl unei fetițe de 12 ani a acuzat că acesta a fi atins-o indecent. Jandarmii au folosit spray lacrimogen după ce l-au imobilizat, moment în care acesta a făcut stop cardio-respirator și a murit la spital.

Potrivit DCNews.ro, avocatul familiei bărbatului a declarat că va cere schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă și loviri și alte violențe, în lovituri cauzatoare de moarte sau omor. Asta după ce Instituția de Medicină Legală a terminat expertiza care dovedește o legăturiă între intervenția femeii jandarm și moartea bărbatului.

Bărbatul a murit asfixiat cu spray lacrimogen

Avocatul Ioan Marocico a precizat că decesul a survenit din cauza pulverizării cu spray lacrimogen la o distanță de 20-30 de centimetri de fața victimei. Acest lucru a dus la asfixie acută urmată de stop cardio-respirator.

”Comisia de Avizare și Control a confirmat raportul de noua expertiză medico-legală întocmită la Institutul de Medicină Legală Iași privind moartea bărbatului. Din concluziile raportului reiese că moartea a fost cauzată de insuficiența multiplă pe organ, infarct entero-mezenteric, consecința unei asfixii acute prin pulverizarea unui jet de gaz iritant lacrimogen și presarea victimei cu corpul și genunghii în zona lombară cu mâinile în regiunea cervicală, toate acestea ducînd la stop cardio-respirator”, a declarat Ioan Marocico.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini