Redactia.ro
Home » Știri » Caz de sclavie în Maramureș. Mai mulți bărbați cu handicap psihic ar fost bătuți și exploatați la o fermă

Caz de sclavie în Maramureș. Mai mulți bărbați cu handicap psihic ar fost bătuți și exploatați la o fermă

Sclavie

Un nou caz de sclavie în Maramureș, după ce membrii unei familii sunt acuzați că ar fi bătut și exploatat mai mulți bărbați cu handicap psihic sau fără adăpost la o fermă. Procurorii DIICOT au salvat cinci victime ale traficului de persoane din Maramureș.

Un nou caz de sclavie în Maramureș. Mai mulți bărbați cu probleme psihice ar fi fost exploatați la o fermă

Procurorii DIICOT Maramureș au făcut joi două percheziții în localitatea Bozânta Mica, după ce membrii unei familii sunt acuzați de sclavie.

Conform acestora, în perioada mai 2019-mai 2020, mai mulți membrii unei familii au organizat un grup infracțional organizat, specializat în exploatarea persoanelor cu handicap psihic.

Aceștia erau folosiți la prestarea unor munci fizice în gospodăria persoanelor care au constituit acest grup infracțional, fiind bătuți, înfometați și lipsiți de libertate.

Persoanelor răpite li se luau cărțile de identitate și telefoanele mobile, pentru a nu lua legătura cu familiile lor sau cu autoritățile. Aceștia erau sechestrați în anexe gospodărești, iar ușile de acces erau încuiate de către membrii grupului cu lacăte.

Procurorii au găsit la una dintre încăperile gospodăriei inculpatului C.M și a familiei sale, o persoană de sex masculin sechestrată.

Acesta era închis sub lacăt într-o încăpere din gospodăria inculpatului din data de 1 iunie 2020, fiind răpit și bătut.

Potrivit Digi24, victimele erau racoltate din gară, răpite sau ademenite în baza unor promisiuni mincinoase. „Profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se află diverse persoane din categoria celor menţionate anterior, le răpesc efectiv ori le determină în baza unor promisiuni mincinoase să accepte să se deplaseze cu ei la adresele acestora de domiciliu, au spus procurorii.

Grup de sclavie în județul Maramureș

Grupul infracțional de sclavi din Maramureș începea să-și facă un nou stoc de sclavi. DIICOT Maramureș a reușit să probeze activitatea infracțională a grupului cu alte patru fapte săvărșite asupra altor patru persoane.

Potrivit vecinilor membrilor de grup, aceștia săvârșeau această faptă de mai bine de 15 ani, dar nimeni nu a făcut nimic în tot acest timp.
Eu nu știu de unde îi aduceau. Era unul de prin Șomcuța, era un om extraordinar de harnic. Și câtă bătaie a mâncat, eu nu știu cum a rezistat de nu a murit la cât l-o bătut. Îi punea câte o bucată de mâncare sus undeva acolo afară, dar de multe ori stătea nemâncat. Aia și copiii îi aruncau jos. Nu îi dădeau să mănânce.”, a declarat unul dintre vecini.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: