Redactia.ro
Home » Știri » Caz șocant în Pitești. Un bărbat a murit după ce a fost imobilizat de polițiști VIDEO

Caz șocant în Pitești. Un bărbat a murit după ce a fost imobilizat de polițiști VIDEO

_Un bărbat a murit după ce a fost imobilizat de polițiști

Caz șocant în Pitești. Un bărbat a murit după ce a fost imobilizat de polițiști. Victima a refuzat să părăsească locul unde avea loc un incendiu, motiv pentru care autoritățile au intervenit cu forța asupra bărbatului. După ce a fost pus la pământ, acesta a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii chemați la fața locului nu au mai putut face nimic.

Caz șocant în Pitești. Un bărbat a murit după ce a fost imobilizat de polițiști VIDEO

Caz șocant în Pitești Moartea unui bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a șocat întrega țară. Acesta a murit la scurt timp, după ce a fost imobilizat de polițiști. Conform martorilor,autoritățile aflate la un restaurant cuprins de flăcări, i-au spus bărbatului aflat sub influența alcoolului să părăsească imobilul. Pentru că a refuzat să plece, autoritățile l-au imobilizat la pământ, iar la scurt timp a intrat în stop cardio-respirator. Medicii chemați la fața locului l-au resuscitat pe bărbat, dar în zadar. Polițiștii se apără și susțin că omul devenise recalcitrant de câte ori era scos din restaurant. Astfel au apelat la imobilizare, deși bărbatul opunea rezistența. Momentul șocant a fost filmat de un martor, care ulterior a fost căutat de oamenii legii acasă.

În ajutorul victimei au sărit în ajutor și pompierii chemați să stingă incendiul, dar în ciuda eforturilor, nu s-a mai putut face nimic pentru bărbat. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Surse din anchetă arată că în bagajele victimei au fost găsite mai multe medicamente, dar cauza morții va fi stabilită doar după efectuarea necropsiei.

M.A.I a confirmat ancheta

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne a confirmat într-o conferință de presă că a fost deschisă o anchetă în cazul morții bărbatului din Pitești. „Ştiu ce s-a întâmplat acolo, în timp ce asigurau intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la un incendiu, poliţiştii de la Secţia 2 de Poliţie Piteşti au încercat să încătuşeze un bărbat în vârstă de 63 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alccolice, care refuza să părăsească locaţia şi devenise recalcitrant. Ancheta e preluată de către un procuror şi sunt convins că se va face urgent lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea acestui om, indiferent de cum s-ar fi comportat el, pentru că eu de fiecare dată tututor angajaţilor MAI le cer să acţioneze cu calm şi responsabilitate”, a afirmat Bode.

Reamintim că în vara anului 2019, un bărbat a murit după ce a fost imobilizat de jandarmi. O femeie-jandarm din Vatra Dornei a folosit spray iritant lacrimogen neautorizat în momentul în care colegii ei se chinuiau să încătușeze un bărbat suspectat de agresiune sexuală asupra unei minore. La puțin timp, victima a intrat în comă și a murit. Procurorii au trimis-o pe femeia-jandarm în judecată, fiind acuzată de vătămare cauzatoare de moarte, port fără drept de obiecte periculoase și purtare abuzivă.