Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Colectiv. DNA cere 15 ani de închisoare pentru cei doi pompieri care au fost în control la club

Cazul Colectiv. DNA cere 15 ani de închisoare pentru cei doi pompieri care au fost în control la club

Cazul Colectiv. DNA cere 15 ani de închisoare pentru cei doi pompieri care au fost în control la club

DNA cere 15 ani de închisoare pentru cei doi pompieri care au fost în control la club.  Luni, a avut loc ultima ședință de judecată a procesului Colectiv, unde au fost audiați cei doi pompieri care au făcut control la Colecti. DNA a cerut câte 15 ani de închisoare pentru cei doi pompieri.

Cazul Colectiv. DNA cere 15 ani de închisoare pentru cei doi pompieri care au fost în control la club

Potrivit Digi24, pompierii Antoninan Radu și George Petrică Matei riscă fiecare până la 15 ani de închisoare, dacă vor fi găsți vinovați în dosarul Colectiv. Procurorul de caz de la DNA a cerut în fața instanței, pedepse maxime pentru cei doi angajați ai ISU București.

„Apreciem că inculpații se fac vinovați de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale. Vă solicităm să țineți cont de faptul că inculpații nu au recunoscut acuzațiile și nu au dat declarații în fața instanței. Având în vedere urmările produse, vătămări și uciderea din culpă a unor persoane, vă solicităm să dispuneți pedepse îndreptate spre maximum.
Vă solicităm să îi obligați pe inculpați să achite costurile intervenției ISU din noaptea tragediei. De asemenea, vă solicităm confiscarea sumei de 62.000 de lei, profitul obținut de Colectiv. Vă solicităm să îi obligați pe inculpați să achite toate daunele morale solicitate de părțile civile.”, a spus procurorul DNA.

Cei doi pompieri riscă ani grei de închisoare

În timpul controlului făcut la Colectiv, inculpații au întocmit acte care nu erau în atribuția lor, precum, planul de evacuare, 9 dispoziții privind apărarea împotriva incendiilor și 7 fișe indivicuale pentru angajații Colectiv.

Cei doi pompieri au încălcat Legea 307/2006, pentru că nu au luat nicio măsură când au văzut că localul funcționează fără autorizație. Aceștia ar fi putut să suspende funcționarea clubului Colectiv.

În 2014, la primul control, nu exista un plan de evacuare a localului, iar cei doi pompieri i-au solicitat inculpatului Mincu să facă o schiță a clubului.

În 20155, la al doilea control, ofițerii ISU erau în afara programului și au făcut verificări în lipsa unui plan de control și în lipsa unor planificări individuale.

Fostul primar al Sectorului 4 poate fi condamnat la pedeapsa maximă

Cristin Popescu-Piedone ar putea primi pedeapsa orientată spre maximum, pentru abuz în serviciu, adică o sentintă de 15 ani de închisoare.

De asemenea, procurorii au cerut 12 ani de închisoare pentru cei trei patroni ai clubului Colectiv. Aceeași pedeapsă a fost cerută în cazul celor doi oameni care au montat și aprins artificiile din seara tragediei.

Citeste si:Adrian Năstase, mesaj surpriză după ce a participat la recepția de la Cotroceni

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: