Redactia.ro
Home » Homepage » Cazul copilului din Argeș care a murit după o anestezie la dentist. Care sunt concluziile autopsiei

Cazul copilului din Argeș care a murit după o anestezie la dentist. Care sunt concluziile autopsiei

Horoscop 16 februarie 2020. Peștii vor emana fericire în jurul lor

Petru, copilul de 4 ani din Argeș, a murit din cauza anesteziei. Sunt primele concluzii ale autopsiei efectuate de medicii legiști.

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, susțin că micuțul nu avea alte probleme de sănătate.

Potrivit raportului medicilor legiști de la INML, substanțele folosite la clinica stomatologică privată din Pitești ar fi provocat un stop cardio-respirator băiatului.

Băiețelul s-a stins din viață din cauza unui cocktail de medicamente

Copilul de 4 ani a ajuns în stare critică la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce i s-a făcut anestezie generală în cabinetul unei clinici de stomatologie din Pitești. Medicii erau reținuți în privința șanselor sale de supraviețuire, organele sale cedând unul câte unul. Din nefericire, minorul s-a stins, miercuri, din viață.

Băiatului i s-a administrat propofol, aceeași substanță care l-a ucis și pe cântărețul Michael Jackson, a explicat un medic anestezist, potrivit romaniatv.net.

În acest caz a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. De cercetări se ocupă procurorii Parchetului de la lângă Judecătoria Pitești. În paralel, DSP Argeș a decis închiderea clinicii.

Cabinetele stomatologice folosesc ilegal substanța care l-a ucis pe Petru

Referitor la acest caz, ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, marți, că procedura de anestezie a fost ilegală în cazul copilului intrat în comă, întrucât această intervenție se poate face doar în unitățile medicale unde pacientul poate fi intubat rapid.

„În cabinetele stomatologice din România se foloseşte pe scară largă anestezia generală intravenoasă cu propofol, fără să existe autorizație pentru această procedură, şi ea este o practică,  nu un fenomen punctual”, a declarat ministrul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: