Redactia.ro
Home » Știri » Cazul de sclavie din Maramureș. Trei persoane au fost reținute

Cazul de sclavie din Maramureș. Trei persoane au fost reținute

Cazul din Maramureș. Trei persoane au fost reținute

Cazul de sclavie din Maramureș.. Mai multe percheziții au avut loc în Maramureș după ce se bănuiește că un grup infracțional face trafic de persoane. Potrivit DGASPC Maramureş , aceștia sunt suspectați că aduceau copii din Germania cu scopul de a-i reeduca, dar aceștia erau abuzați.

Cazul de sclavie din Maramureș. Trei persoane au fost reținute

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru, a precizat marți că la solicitarea DIICOT au avut loc mai multe percheziții în Maramureș, la un grup infracțional bănuit că ar face trafic de persoane. Se pare că doi germani fac parte din grup. Sunt bănuiți că aduceau copii din Germania pentru a-i reeduca, în schimb, aceștia erau ținuți în sclavie.
Potrivit sursei citate, mai mulți copii germani ar fi fost bătuți și ținuți în sclavie într-un centru de reeducare continuă. Momentan, trei persoane au fost reținute.

Copiii erau supuși la munci epuizante

Conform unor surse judiciare, audierile continuă și miercuri în Maramureș. Există suspiciunea că în perioada 2014 până în august 2019, opt persoane, dintre care un cuplu  de germani au format un grup infracțional cu scopul de a trafica persoane de origine germană pe raza județului Maramureș.

Mai mulți tineri de naționalitate germană, cu vârste cuprinse între 12-18 ani, erau aduși în țară sub forma desfășurării unor activități autorizate de servicii educative. Se pare însă, că aceștia erau supuși unui „regim lipsit de libertate și de interzicere în a comunica în exterior cu familiile din Germania„. Copiilor le-a fost teamă să ceară ajutorul din cauza bătăilor și relelor tratamente la care erau supuși. Potrivit DIICOT, unii dintre minorii aveau gânduri suicidale din cauza situației în care se aflau.

Așa-zisul program social, era finațat de către statul german, fondat și coordonat de către suspectul de naționalitate germană. Acest program social era reprezentat de serviciul social intitulat „Projekt Maramureş”, furnizorul acreditat fiind o asociație cu sediul în municipiul Baia Mare. Se pare că această asociație are un rol formal în derularea proiectului. Proiectul a primit licența din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, cu o valabilitate de cinci ani.

Procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism a dispus preluarea dosarului înregistrat la Biroul Teritorial Maramureș de către DIICOT Structura Centrală.

Citeste si:Copii din Germania abuzați și ținuți în sclavie la noi în țară

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: