Redactia.ro

Cazul din Caracal. Procurorii DIICOT au descoperit oase într-o groapă din curtea lui Dincă

GALERIE FOTO (2) Cazul din Caracal. Procurorii DIICOT au descoperit oase în gropile din curtea lui Dincă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă a anunțat vineri, că au fost găsite oase într-o groapă săpată în curtea lui Gheorghe Dincă.

Procurorii DIICOT au descoperit oase într-o groapă din curtea lui Dincă

Procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă a precizat că au fost trimise la INML, pe lângă oasele găsite în pădure, și mai multe materiale textile și fragmente ososase, dar și nasturi, capse, agrafe de păr și un cercel. De asemenea, șeful DIICOT a precizat că au fost găsite fragmente de oase într-o groapă săpată în curtea lui Dincă.

În curtea inculpatului au mai fost descoperite şi alte fragmente osoase într-o groapă săpată în pământ, a căror expertizare genetică au fost de indată dispusă de specialiştii INM prin ordonanţa de 7 august”, a declarat şeful DIICOT, Felix Bănilă.

Stabilirea profilului genetic al unei persoane din anturajul suspectului

În data de 7 august, specialiștilor din Insititutul Național de Criminlaistică li s-au cerut să stabilească profilul genetic a unei persoane din anturajul lui Dincă.

Şi compararea profilului genetic determinat al acestuia şi a profulului genetic al inculpatului (Dincă, n..r) şi victimelor cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de păr a urmelor de contact şi a mai multor obiecte purtătoare de urme ridicate din autoturismul şi casa inculpatului”, mai subliniază sursa citată.

Elena Dincă cercetată pentru complicitate la omor

Potrivit șefului DIICOT, Felix Dănilă, s-a extins o cercetare penală pe numele soției lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, după ce mama ce mama Luizei Melencu a sesizat lucrul acesta.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a spus Bănilă.

Citeste si:Atacul sinucigaș de la Kabul. Cine este militarul român mort în Afganistan

Loading...