Redactia.ro
Home » Știri » CCMS: Produse medicale expirate, sală de operații fără apă sterilă și pereți degradați

CCMS: Produse medicale expirate, sală de operații fără apă sterilă și pereți degradați

CCMS: Produse medicale expirate, sală de operații fără apă sterilă și pereți degradați

 Produse medicale expirate. Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit la Spitalul din Târgu Jiu, produse medicale expirate, sală de operații fără apă sterilă, pereți degradați și hrana paciențăilor transportată cu o mașină neigienizată și împărțită de angajați în haine murdare.

CCMS: Produse medicale expirate, sală de operații fără apă sterilă și pereți degradați

Raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății arată că în urma verificărilor afectuate în luna martie au fost descoperite nereguli forte grave. Se pare că acest raport a fost ținut secret.

Printre nereguli s-au găsit sala de operații fără apă sterilă, pereți degradați, cu infiltrații în Secția de Chirurgie, instrumente sterile depozitate lângă cele nesterile și o mașină neigienizată pentru transportul hranei pacienților.

Mașina pentru transportul alimentelor nu era curățată şi dezinfectată, neputându-se face dovada ultimei dezinfecții de către personalul desemnat. Iar conducătorul auto nu avea echipament de protecție corespunzător, conform normelor sanitare.”se precizează în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Medicamente expirate din 2015

La Secția de Medicină Internă I, în frigiderul din cabinetul asistentelor erau păstrate lângă medicamente, iar lenjeria murdară era depozitată în baie.

Conform Digi24, în cabinetul Obstetrică-Ginecologie au fost descoperite, flacoane de alcool etilic expirate din 2015. De asemenea, inspectorii au descoperit că anumiți medici din cadrul SJU Târgu-Jiu lucrează cu unele aparate pe care nu știu să le foloseaască.

Personalul care efectuează manevre de curățare şi dezinfecție a instrumentarului şi a componentelor bronhoscopului şi endoscopului, verificat prin sondaj, nu cunoaște etapele de curățare şi dezinfecție, pe care este obligatoriu să le aplice asupra instrumentarului şi echipamentelor pe care le prelucrează între utilizări. Nu se poate face dovada elaborării Ghidului de izolare al unităţii sanitare, în vederea aplicării precauților specifice în cazul depistării colonizărilor/infecțiilor cu germeni multiplurezistenti la pacienții internați”, se mai arată în raport.

Citeste si:Cataramă nu a venit la întâlnirea cu Negoiță! A trimis avocații

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini